Sport

Minden jó, ha a vége jó

A záró negyedre melegedett be az Alba Fehérvár, és tíz perc jó játék elég volt ahhoz, hogy legyőzzék a PVSK gárdáját.

Csendesen melegítettek a csapatok a találkozó előtt, izgalomnak még csak nyomait sem fedeztük fel, pedig a nyáron minkét gárda jelentősen átalakult. Jó kis hajtós meccset vártak azok, akik kilátogattak a Vodafone Sportcentrumba – lehettek volna többen is. Más kérdés, hogy a nyugdíjas szurkolók panaszkodtak, mivel nem ad a fehérvári klub nyugdíjas kedvezményt a belépők, és a bérletek árából, ellenkező esetben minden bizonnyal többen tekintenék meg a meccseket. Az kétségtelen, hogy lassan csordogáltak a nézők, negyedórával a kezdő dudaszó előtt még üresen tátongtak a szektorok, amelyek aztán a kezdésre csak megteltek valamelyest.

„Legyen könnyű Neked a Föld!”- állt a feldobás előtt a fehérvári “B” közép által kifeszített drapérián, emlékezve a csütörtökön tragikusan elhunyt paksi kosaras Morgen Ferdinándra, valamint a 87 esztendős korában elhunyt Kassai Ervin Oscar-díjas játékvezetőre.

Damian Hollis nélkül állt fel a hazai csapat, mert a hétfői edzésen megsérült a válla a játékosnak. Később kiderült, hogy nagyon hiányzott… Jól kezdett az Alba, ám ez csupán fellángolás volt, mert a 6. perctől egészen a 12. perc közepéig eredménytelenek voltak a fehérváriak. Lényegében a pécsiek újdonsült amerikai centerének beállása után került hullámvölgybe a kék-fehér alakulat. Nem mintha Todd Hendley olyan különös dolgokat művelt volna, de a palánk alatt megfogta Keller Ákost, és az első negyed vége egyértelműen a vendégeké volt. A folytatásban is a Pécs dominált, Juhos Levente triplája törte meg nagy nehezen a gólcsendet. Más kérdés, hogy ezután sem pörgött fel igazán az Alba, és továbbra is az egykoron Fehérváron pattogtató Csirke Ferenc tanítványai irányították a játékot, míg a Fehérvár csak cammogott az eredmény után. Roland Moore próbált valamelyest lendíteni csapata szekerén, de a félidőre PVSK mehetett hétpontos előnnyel. Az első húsz perc statisztikája egyértelműen mutatta, hogy a vendégek a palánk alatt sokkal jobban muzsikáltak, hiszen a hazai 13-al szemben 20 állt a túloldalon. Rettentően kevés pontot szereztek az Albások, a legeredményesebb Szabó Zsolt volt 8 pontjával, míg a pécsi Alexander Legion már 15-nél járt.

Jót tett a szünet a Fehérvárnak! Nem tudni – csak sejteni lehet – mi hangzott el az öltözőben, de teljesen más arcát mutatta a csapat, és fokozatosan dolgozta le hátrányát a fürge Moore, és Szabó hármasainak köszönhetően. Így a 23. perc elején visszavetették a vezetést. Ez azonban nem tartott sokáig, mert a rendkívül energikus Legion két triplája ismét hétpontos vendégelőnyt hozott. Aztán éktelen rohanásba kezdtek mindkét oldalon, ez annyiban jött jól az Albának, hogy az utolsó tíz percre két pontra faragta le hátrányát (54-56). Sőt, jött Juhos, aki keveset játszott ugyan, de akkor rendesen odatette magát szórta a hármasokat, és visszahozta ismét a reményt. Szerencsére a végére azért összekapta magát az Alba, a vendégek kulcsemberei is fáradni látszottak, így egyre jobban átvette az irányítást a fehérvári gárda. A végjáték, pedig egyértelműen a Moore vezényelte kékeké volt, Brandon Wood is szórta a duplákat, Lekli, pedig a palánk alatt vette át az uralmat. Hozta a kötelezőt a csapat, de valljuk meg ennél csak még élesebb meccsek jönnek majd, azokon már negyven percig kell igazán játékban lenni.

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár – PVSK-Pannonpower 73-65 (17-19, 14-19, 23-18, 19-9)

Székesfehérvár, 1500 néző

Vezette: Ádám J. Török R. Németh Cs.

Fehérvár: Moore 13/6, Wood 17/3, Bódi 3/3, Szabó Zs. 11/6, Lekli 7

Csere: Medve 3/3, Keller Á. 8, Supola 2, Juhos 9/9

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

PVSK: Loesing 6, Kovács P. 4, Legion 27/3, Bödör 4, Tóth N. 6

Csere: Hendley 8/6, Csabay 5/3, Halász, Nagy K. 5/3

Vezetőedző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása: 3. p.: 10-6, 6. p: 17-10, 9. p: 17-19, 12. p.: 17-22, 15. p: 22-31, 18. p.: 29-36, 23. p.: 41-40, 26. p: 43-50, 29. p.: 50-54, 32. p: 59-56, 35. p.: 65-58, 38. p.: 65-60.

Edzőszemmel:

– A második félidőben sikerült kontrolálni a lepattanókat, viszonylag, elkaptuk a játék ritmusát, jól védekeztünk, néhány távoli dobásunk is bement. – Dzunics Braniszlav az Alba Fehérvár vezetőedzője

– Két nappal a Debrecen elleni meccs után a maximumot nyújtottuk. Hazai pályán 73 ponton tartottuk a Fehérvárt, ezzel a mai teljesítménnyel teljes mértékben elégedett vagyok. – Csirke Ferenc a PVSK-Pannonpower vezetzőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik