Sport

Közel jártak a bravúrhoz női hokisaink

A magyar női jégkorong-válogatott 4-3-ra kikapott a sokkal erősebb Dániától aa 2014-es szocsi téli olimpia barcelonai előselejtezőjének pénteki nyitómérkőzésén.

Sokszor mondjuk, osztálykülönbség volt a két csapat között. Nos, ez most kétszeresen is igaz, hiszen két osztályni van a magyar és a dán válogatott között: az északiak a divízió 1-be jutottak fel nemrég, míg mi maradtunk a divízió 3-ban.

Így érthető módon a dán csapat számított a találkozó esélyesének, ennek ellenére remekül küzdött válogatottunk, hiszen az első harmadot megnyertük. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, hiszen a második játékrészben simán kaptunk három gólt, Németh nem tudta megakadályozni a kapuban a dán rohamokat.

Végül Jókai-Szilágyi révén közelebb férkőztünk a riválishoz, de az egyenlítésre már nem futotta a lányok erejéből. Mivel ez a két válogatott számított a csoport esélyesének, így könnyen elképzelhető, hogy ezzel a vereséggel elúszott a továbbjutás, mivel vélhetően a dánok is és mi is megverjük a horvátokat és a spanyolokat. Csak a kvartett győztese lép tovább a következő körbe.

Eredmény – női jégkorong, olimpiai előselejtező, Barcelona
Dánia-Magyarország 4-3 (1-2, 3-0, 0-1)
a magyar gólszerzők: Horváth, Gasparics, Jókai-Szilágyi

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik