Sport

Francia győzelem az EPT San Remo főversenyén

Megszületett az European Poker Tour San Remo főversenyének győztese, a bajnoki címet a francia profi, Ludovic Lacay hódította el.

A nyolcfős döntő asztalt rendezték az EPT San Remo főversenyén, a győzelmet, és a 745 ezer eurót érő fődíjat a francia Ludovic Lacay szerezte meg – írja a Poker.hu.

Csütörtök délután vette kezdetét a Casino SanRemo báltermében az EPT kilencedik évadának egyik legrangosabb főverseny fináléja, a san remói döntő asztal.

Az élen a kanadai zsugás, Jason Lavallee kezdhetett, őt követte Ludovic Lacay, alig lemaradva pár zsetonnal ellenfelétől.

A finálé végül kettejük versenyfutásáról szólt a chipleader pozícióért, amit felválta birtokolhattak, a másik hat játékos nem nagyon tudott beleszólni a bajnoki cím sorsába.

A nyolcadik helyen Ismael Bojang végzett, 65450 eurót vehetett fel a kasszánál, a hetedik Adrian Piasecki lett, ő 96 ezer euróval gazdagodott, míg Micah Raskin hatodik helye már 132 ezer eurót ért.

Az ötödik a szintén kiemelkedően jó versenyt kifogó ír Jason Tompkins lett, talán egy kicsivel jobb helyezést is érdemelt volna, a 171 ezer eurós nyeremény lehet a fájdalomdíja.

A dobogóról a döntő egyetlen olasz zsugása, Angelo Recchia maradt le, 225 ezer eurót kaszált így is, míg a bronzérmet Artem Litvinov szerezte meg, aki az egész verseny egyik üde színfoltja volt a maga bohókás, vicces viselkedésével, 283 ezer euró lett a jutalma ezért.

A párbajt a két nagy esélyes játszhatta, de a végső felvonás előtt a két játékos alkut kötött, ennek értelmében Lacay 645 ezer eurót kapott biztosra, míg Lavallee 538 ezret tehetett zsebre.

A kanadai és a francia végül a 100 ezer eurót bónuszt érő győzelemért küzdhetett tovább, amely végül a Lacay-hoz került. A Q-4-T-J turnnél ment allin a két játékos, Lavallee 6-8 sor- és flösshúzóval játszott, Lacay Q-T kétpárja egyelőre erősebb volt, ami a river újabb tízessel fullá erősödött, így Lacay szerezte meg a bajnoki címet, és végül 745 ezer eurót nyert összesen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik