Sport

BVSC: Nem kell a harakiri

A BVSC-Zugló férfi-vízilabdacsapata a rájátszásba kerülést tűzte ki célul a héten rajtoló bajnokságban.

Október 13-án, szombaton hivatalosan is elrajtol a férfivízilabda ob I., így a csapatok természetesen már javában készülnek a bajnoki nyitányra. Nincs ez másképp a BVSC-Zugló együttesénél sem, amely pár hete Egyiptomban vett részt egy nemzetközi felkészülési tornán, ahol második lett (a szintén magyar Szentes pedig a harmadik, az első helyen a szlovák ligaválogatott zárt), míg hétfőn délelőtt kissé szokatlan időpontban edzőmérkőzést játszott az együttes.

Hiába a korai óra, a Sport24.hu a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, így miután húsz forintért megvettük a portán a lábzsákot (utcai cipőben tilos a medence partjára menni), rögvest a játéktér felé vettük az irányt. Odaérve jókedvűen melegítő BVSC-játékosokat, már a medencében lubickoló franciákat (az Eurokupában induló FNC Douairól van szó, Bíró Ákos együtteséről), a háttérben pedig a női pólósok edzését lehetett látni.

A mindenre elszánt csapat (Fotó: Facebook)

Hétfő reggel tíz óra – nem éppen a legideálisabb időpont egy találkozóhoz, főleg, ha a játékosok kimenőt kaptak a hétvégére. Dadog is egy kicsit a labda a hazaiak kezében, így hátrányba kerül a BVSC francia riválisával szemben. A harmadik negyed után Dabrowski Norbert hangot is ad nemtetszésének a medence partján, bele is reng a klub legendájáról, a 100 esztendővel ezelőtt született Laky Károlyról elnevezett uszoda. A pólósok veszik a lapot, és elkezdenek olyan játékot nyújtani, melyet edzőjük elvár tőlük, így az utolsó felvonásban kiegyenlítenek, majd a plusz nyolc percben meg is nyerik az összecsapást.

„Bizakodó vagyok. A Magyar Kupa és az egyiptomi torna miatt egybecsúsztak a meccsek, tíz nap alatt nyolcszor játszottunk, ráadásul egyre jobban” – avat be minket a felkészülésbe Dabrowski.

A 101 éves sportklub története során számos klasszist adott a magyar vízilabdasportnak, így olimpiai és Európa-bajnokokat, a hölgyeknél pedig világbajnokokat. Emellett a hazai medencében is termett babér a BVSC-nek, ezt bizonyítja hét magyar bajnoki és hat Magyar Kupa elsősége, valamint a női szakosztály négy bajnoki aranya.

A zuglói pólócsapat az elmúlt években már főleg a fiatalabbakra épít, így rendre a rájátszásba kerülés a célkitűzés a gárda előtt. Ez azonban az elmúlt két idényben nem jött össze, mind a kétszer a kilencedik lett az alapszakaszban az együttes, így az alsóházi playoffban volt érdekelt.

„Alapvetően minden évben az első nyolcba szeretne bejutni a csapat, mert az alatt van egy amolyan alsóházas harakiri küzdelem a kiesés elkerülése végett. Aki nagy nehezen becsúszik az első nyolcba, az már biztonságban játszhat a rájátszásban. Tavaly sikerült nagy sikerrel végigélni a majdnem kiesést, az nem egy üdítő élmény.”

Az élmezőnyt tekintve nagy volt a játékosmozgás a nyáron, így elég kiegyenlítettnek tűnik a bajnoki címért folytatott küzdelem. A korábban maga is játszó Dabrowski szerint ember legyen a talpán, aki megjósolja a pontvadászat végkimenetelét, szerinte az Eger, a Szeged, a Szolnok és a Vasas alkotta négyes tűnik a legerősebbnek, de a megerősödő Debrecent is jó csapatnak tartja.

„Nehéz megmondani, hogy ebből az ötből ki végez majd az első három helyen. A szubjektív véleményem az, hogy a Szolnok, a Szeged és a Vasas zár a dobogón” – mondja a BVSC trénere.

Na, de ne szaladjunk ennyire előre, addig még le kell játszani pár mérkőzést. A BVSC mindjárt győzelmi esélyekkel száll vízbe szombaton, ugyanis a Kaposvár otthonába látogatnak a fővárosiak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik