Sport

Risztov Éva díjat kapott

Risztov-Eva(960x640).jpg (risztov éva, konrad kreuzer, kamuti jenő, )
Risztov-Eva(960x640).jpg (risztov éva, konrad kreuzer, kamuti jenő, )

A londoni olimpián 10 kilométeres hosszútávúszásban aranyérmet nyerő versenyzőnő teljesítményét „Szép Játék Díjjal” ismerte el az E.ON.

Risztov Éva, a londoni meglepetésember kedden vehette át az E.ON munkatársai által odaítélt „Szép Játék Díjat” és az azzal járó egymillió forintos jutalmat. „Risztov Éva példamutató kitartással és akaraterővel jutott el ismét a csúcsra, megmutatva közben a világnak, hogy milyen a fair play” – mondta el Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az olimpiai bajnok a díjat megköszönve elmondta, hogy egy sportoló életében az igazi sikert az is mutatja, amikor egy vállalat több ezer dolgozója belső szavazáson neki ítéli a Szép Játék Díjat.

A rendezvényen ezzel egyidőben elindították az Őrzők Alapítvány, a MOB és az E.ON kooperációjával az Olimpiai Jótékonysági Árverést, amelyen október 9–18. között bárki licitálhat a londoni olimpikonok értékes relikviáira. Az E.ON a magyar olimpiai mozgalom gyémántfokozatú főtámogatójaként mind az üzleti életben, mind pedig a sportban nagyon fontosnak tartja a fair játékot, ezért alapította meg 2011-ben a „Szép Játék Díjat”.

A tiszta játék népszerűsítésében az E.ON partnere a Magyar Olimpiai Bizottság. „A fair játék, a tisztességes verseny napjainkban nagyon fontos értékek, főleg a 21. század sikerorientált világában. Nem mindennapi küzdeni akarásával és versenyszellemével Risztov Éva pozitív példát mutat a felnövekvő generációknak, és közvetíti feléjük a sport szépségét, fontosságát” – mondta el Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik