Sport

Érd és Budaörs nagy feladatra készül

Vetési Iván (vetési iván, )
Vetési Iván (vetési iván, )

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetése Bázelben hivatalos megállapodást írt alá a nemzetközi szövetséggel (IHF) a jövő évben Magyarországon rendezendő férfi ifjúsági világbajnokság lebonyolításáról.

Az MKSZ keddi közleményében jelezte: eldőlt, hogy a felnőtt vb-khez hasonlóan az Érden és Budaörsön sorra kerülő tornán is 24 válogatott vesz részt. A sportág vezető országainak találkozóján (IHF Top Nations’ Meeting) az MKSZ vezetése – Vetési Iván elnök és Bienerth Gusztáv, a nemzetközi ügyekért felelős elnökségi tag – tárgyalt a horvát szövetség elnökével, Sandi Solával is a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokságról. A legközelebbi ilyen egyeztetést jövő szerdán tartják, mivel két nappal később a kontinenstorna szervezőbizottsága prezentáción ismerteti az európai szövetség (EHF) vezetőivel a viadal legfontosabb szervezési részleteit.

A bázeli egyeztetésen részt vett – többek között – az IHF részéről Hasszan Musztafa elnök és Jean Brihault, az EHF első embere, illetve az MKB Veszprém és a Pick Szeged egy-egy képviselője, Sevinger Zsolt és Szűcs Ernő. A fő napirendi pontok között szerepelt az IHF, a tagszövetségek, valamint a klubok közötti együttműködés elmélyítése.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik