Sport

Drágár és Mayer közel a pénzhez San Remoban

A versenyben lévő még öt magyar játékosból csak Drágár Péter és Mayer Szabolcs jutottak tovább, egy lépésnyire vannak a fizetős helyektől.

Öt magyar játékos lehetett még ott az EPT San Remo főversenyének 430 fős mezőnyében, közülük ketten, Drágár Péter és Mayer Szabolcs jutottak tovább – írja a Poker.hu.

Az egyenes kieséses szakaszba jutott az European Poker Tour San Remo 5300 eurós főversenye, ahol a Szabó Zoltán, Péteri Gábor, Mayer Szabolcs, Kovács András és Drágár Péter vezette ötfős magyar alakulat képviselte hazánkat.

A második játéknap nagy kérdése az volt, hogy vajon a mezőny eléri-e a fizetős helyeket, és eljutnak-e magyarjaink a legjobb 120 közé.

Sajnos a külföldi tudósítások nem árasztottak el minket információval a hazai kártyásokról, mindössze Mayerről írtak, aki a nap elején megtáltosodott, és megszerezte a chipleader pozíciót is. Emlékezetes partiban a 7-3-4-6-J közös lapoknál riveren ment allin, német ellenfele, Thomas Beer megadott.

Mayer két bubit fordított fel, Beer elégedetlenkedve dobta lapjait, így a magyar kártyáshoz tolták ki a méretes kasszát, amivel át is vette a vezetést a versenyben.

Sajnos ezután már nem ment jól a zsuga Mayernek, bár a továbbjutás összejött, csak a 157 ezres átlagzseton alatt zárt jócskán.

Még kevésbe ment a játék Kovácsnak, Péterinek és Szabónak, ők nem is élték túl a játéknapot. Leginkább Drágár örülhetett, ugyanis 164 200 zsetonnal a középmezőnyben jutott tovább, ami azt jelenti, hogy két magyarért szoríthatunk a folytatásban.

Az élen egy norvég fiatal, Inge Forsmo zárt, neki sikerült a 600 ezres zsetonhatárt is áttörni, így jelenleg ő pályázik a legtöbb eséllyel a 800 ezer eurós fődíjra. Rajta kívül még 161-en küzdenek a bajnoki címért, a mezőny tehát majd csak a harmadik napon ér pénzbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik