Sport

A zöld asztal mellett bukhat pontokat a HSC

A MOL Ligában szereplő csíkszeredai hokicsapat jogosulatlanul szerepeltett négy játékost.

Már korábban írtunk róla, hogy nyolc HSC-s jégkorongozó játékengedélyével is gondok adódtak. Végül Kósa Endre, Péter Levente, Bálint Attila és Bíró Ottó Attila esetében bizonyosodott be, hogy jogosulatlanul szerepeltek három alapszakasz-mérkőzésen szeptember végén.

Mivel a vonatkozó paragrafus szerint ilyen esetekben meg kell vonni a szerzett pontokat a vétkes együttestől, így a Miskolc, az FTC-ESMTK és az ASC Corona Brasov ellen szerzett négy egységről a jelek szerint lemondhat a Csíkszereda. A döntés ellen két napon belül lehet fellebbezni. Amennyiben jogerőre emelkedik az ítélet, a HSC Csíkszereda 4 pontot veszít, míg a miskolciak 1, a brassóiak pedig 3 ponttal lesznek gazdagabbak. A Ferencváros ellen amúgy is kikapott a gárda.

Mindez a tabellán azt jelentené, hogy a Brassó feljönne a dobogó legaljára (most 5.), a Miskolc visszacsúszna a negyedik helyre (most 3.), a HSC pedig az ötödik lenne (most 4.).

Az említett négy hokis ezen a három mérkőzésen egy másik csíkszeredai csapat, az ISK HC Csíkszereda keretéhez tartozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik