Sport

Lépeget előre az EMMI

czene attila (czene attila, )
czene attila (czene attila, )

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) testmozgást népszerűsítő HEPA Europe nevű hálózatához csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkársága.

Amint az EMMI pénteki közleménye kitér rá: a tagság – amely nem jár anyagi kötelezettségekkel – jelentős mértékben hozzájárulhat a jövőbeli sportszakmai, kontinentális együttműködések fejlődéséhez, a nemzetközi partneri kapcsolatok erősödéséhez, a magyarországi sportélet fejlesztési lehetőségeit erősítő, építő jellegű szakmai információk, nemzetközi tapasztalatok feltérképezéséhez.

Czene Attila sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: az államtitkárság kiemelt feladataként kezeli a nemzetközi és európai uniós sportpolitikában való előrelépési lehetőségek feltérképezését, valamint a nemzetközi és sportdiplomáciai kapcsolatok erősítését. A tárca sportügyi szakemberei ezért egyre több nemzetközi fórumon képviselik a magyar érdekeket.

Kiemelte: a sport hazai népszerűsítése, a sportolás elterjesztése érdekében a magyar kormány, az államtitkárság és a Magyar Olimpiai Bizottság közreműködésével számos projektet támogat. A minisztérium sportügyi szakemberei hazai színtéren együttműködnek az érintett szakágazatokkal a mindennapos testnevelés bevezetése és a hazai kölyök atlétikai program oktatási intézményekben való elindítása mellett például a hátrányos helyzetűek és fogyatékosok sportjának, vagy az egészségesebb munkahelyek létrejöttét támogató projektek fejlődésének, a kontinentális és világversenyek Magyarországon való megrendezésének, illetőleg a hazai sportközvetítések minél szélesebb körben való elérésnek ösztönzésében is.

A WHO HEPA Europe tagságból származó szakmai előnyöket a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara is felismerte, s korábban szintén csatlakozott a szervezethez – áll a közleményben.

Az EMMI-hez kapcsolódó hír még, hogy Áder János köztársasági elnök hétfőn nevezi ki Simicskó Istvánt sportért felelős államtitkárrá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik