Sport

Elképesztő szegedi siker a BL-ben

pick szeged (ingyenes, pick szeged, )
pick szeged (ingyenes, pick szeged, )

A férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Pick Szeged az utolsó pillanatban nyert a Schaffhausen ellen.

A szegedi kézisek számára sorsdöntő volt a mérkőzés, hiszen a csoportból egyértelműen kiemelkedik a Barcelona és a Berlin, így a maradék két továbbjutást érő helyre négyen pályáznak: a Pick, a Schaffhausen, a Croatia Zagreb illetve a Dinamo Minszk.

A Szeged viszont az első körben kikapott a horvát csapattól, így egy esetleges vereség a svájciaktól nagyon nehéz helyzetbe hozta volna a magyar együttest.

Az elszántság azonban hiányzott a találkozó első félidejében, hiszen a legjobbját, Peter Kukuckát nélkülöző Schaffhausen egy hetessel és Tominec góljával 2-1-re vezetett, majd a 10. percben a Szeged büntetőt hibázott, Tominec pedig ismét betalált. 

A hazaiak lassan szervezték a támadásokat, nem tudták a hatemberes falat átlőni, míg védekezésben is rettentő gyengén muzsikáltak.

Így meg is lépett a svájci csapat (3-6), azonban erőt vett magán a Pick, és feljött 6-7-re, majd 9-9-nél már döntetlent mutatott az eredményjelző. A lendület itt azonban elfogyott, több ziccer is kimaradt, majd Prodanivoc hibája miatt már a harmadik szegedi hetes sem találta el a kaput. Ehhez képest csak kétgólos svájci előnnyel (12-14) zárult a félidő.

A fordulás után annyiban volt másabb a játék képe, hogy a Schaffhausen is többször rontott, majd a Szeged jó felzárkózásával hol egyik, hol másik csapat vezetett. A 20. percben aztán ötödik hetesét is kihagyta a magyar csapat, vagy ha úgy nézzük, Vaskevicius porig rombolta a hazaiak önbizalmát.

Larholm egyenlítése után (24-24) Zubai szerzett ismét előnyt a Pick Szegednek, de nem csak a svájci alakulattal kellett már ekkor megküzdeniük, hanem a francia játékvezetőkkel, akik néha érthetetlen döntéseket hoztak, így játszhattak példuál a hajrában kettős emberhátrányban a hazaiak.

Az utolsó percek izgalmasak voltak, a vendégek mindig egalizálni tudtak, ha a Szegednél volt az előny. Végül másfél perccel a lefújás előtt Sulc keze volt a legbiztosabb (29-28), de Stojanovicot nem tudta tartani a védelem, amikor 47 másodperc maradt a meccsből.

Az utolsó akcióban aztán felrobbant az aréna, hiszen Vadkerti az alapvonalnál kapta a labdát, majd lövésre készült, azonban áttette a játékszert kínaira Prodanovicnak aki nem hibázott, így 30-29-re nyert a Szeged.

Eredmény – férfikézilabda Bajnokok Ligája
Pick Szeged – Schaffhausen 30-29 (12-14)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik