Sport

Szerencsés tizenhármas

Megállíthatatlannak bizonyult az amerikai világbajnoki rekorder Phil Hellmuth, és megszerezte 13. WSOP karkötőjét is Cannes-ban.

A világbajnok címek abszolút csúcstartója, Phil Hellmuth kezdhette az élről a World Series of Poker Europe főversenyének fináléját, a vezetést csak egy kis időre adta ki a kezéből, és végül simán nyerte a tornát, amivel saját maga 13. WSOP karkötőjét szerezte – írja a Poker.hu.

Már csak nyolc fő térhetett vissza a WSOPE 10450 eurós főversenyére a Cannes-i Barriére Majestic Hotel és kaszinó főtermébe. Az élen a 12-szeres világbajnok, Phil Hellmuth állt, de ott volt a fináléban a Team PokerStars profi Jason Mercier és 2010 világbajnoki harmadik helyezettje, Joseph Cheong is.

Az első kieső végül Mercier lett, A-Q kombinációval ment allin, az ukrán Sergii Baranov A-K lapokkal megadott, és végül király top párral sikerült kiejtenie amerikai ellenfelét.

A következő két kieső hazai játékos volt, Stephane Girault a hetedik, míg Paul Tedeschi a hatodik helyet tudta megszerezni.

A még három amerikai zsugás volt a legjobb öt között, a dobogóra viszont csak egy állhatott fel, ugyanis Christopher Brammer ötödik helye után, a döntő legképzettebb játékosa, Cheong is távozni kényszerült.

A bronzérmet végül a francia Stephane Albertini szerezte meg, 423 ezer eurót vághatott zsebre, az őt kiejtő Phil Hellmuth mellett az ukrán üzletember, Baranov játszhatta a párbajt.

A Heads Upban a 12-szeres karkötős Hellmuth viszont már egy pillanatnyi esélyt sem adott ellenfelének, az utolsó partiban A-T lapokkal callolta Baranov A-4-re mondott allinjét, a közös lapokra J-9-5-A-3 érkezett, így Hellmuth kaparintotta meg a bajnoki címet.

A győzelem 1 0222 376 eurót hozott a konyhára az immáron 13. világbajnoki címét szerző amerikainak, míg Baranov élete legjobb eredményét elérve 632 592 eurót vehetett fel a kasszánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik