Sport

Pars az európai elitben

A kétszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó, Mo Farah lett az év férfi atlétája az európai szövetség (EAA) szavazásán, melyen a kalapácsvetés ötkarikás aranyérmese, Pars Krisztián a nyolcadik helyen végzett.

A Londonban 5000 és 10 000 méteren is győztes, szomáliai születésű sportoló sikere papírformának nevezhető. Mögötte két francia, a rúdugrás olimpiai bajnoka, Renaud Lavillenie és a vágtázó, a brit fővárosban 200 méteren hatodik Christophe Lemaitre (FRA) zárt másodikként és harmadikként.

A 29 éves Mo Farah tavaly is a legjobb férfi atléta lett a kontinensen, ezzel a svéd hármasugró, Christian Olsson (2003, 2004) óta ő az első, aki két egymást követő évben kiérdemelte ezt az elismerést.

A londoni játékokon és a helsinki Európa-bajnokságon is győztes Pars Krisztiánt a sorban még az orosz Ivan Uhov (magasugrás), a német Robert Harting (diszkosz), a lengyel Tomasz Majewski (súlylökés) és a holland Churandy Martina (100 m, 200 m) előzte meg.

A nőknél csütörtökön hozták nyilvánosságra a végeredményt, mely alapján Farah honfitársa, a hétpróbázó Jessica Ennis lett a legjobb.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.