Sport

Kemény felkészülés után jöhet a verseny!

rapport richárd (rapport richárd)
rapport richárd (rapport richárd)

Bulgáriai nemzetközi tornán vesz részt a legfiatalabb magyar nagymester: Rapport Richárd a Duna menti országok sakkfesztiválján igyekszik dobogós helyre érni.

Edzéssel, gyakorlással és pihenéssel töltött időszak után pénteken ismét jelentős versenyen vesz részt Rapport Richárd. Minden idők legfiatalabb magyar sakknagymestere a bulgáriai Kozlodujban vesz részt a Duna menti országok 1. nemzetközi sakkbajnokságán. A kétnapos rapid versenyen tíz nemzet képviselői vesznek részt, a viadal összdíjazása 5000 euró.

„Ahhoz képest, hogy nem klasszikus pontszerző verseny lesz, a szervezők jó mezőnyt hoztak össze – mondta Rapport Richárd. – A negyedik kiemelt leszek, szeretnék jól szerepelni, ami annyit tesz, hogy a kiemelési számomnál alább nem akarom adni. Sőt, ha lehet, igyekszem előrébb kerülni. Többé-kevésbé ismerem a mezőnyt, igyekszem odaérni a dobogóra.”

Ricsi az elmúlt hetekben a legjobb osztrák sakkozóval, MarKus Raggerrel készült, és ahogyan ő mesélte, szinte éjjel-nappal sakkoztak. „Jól sikerült a közös edzés, amelynek a célja már a jövő évi , komolyabb  versenyekre való felkészülés” – fogalmazott Ricsi. A verseny hivatalos honlapján élőben lehet követni a magyar játékos partijait is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik