Roger Federer (roger federer, )
Sport

Halálos fenyegetés: lefejeznék Federert

Egy egyelőre ismeretlen kilétű blogger halálosan megfenyegette a jelenleg Sanghajban tartózkodó svájci teniszcsillagot, Roger Federert az egyik kínai portálon.

“Október 6-án meggyilkolom Roger Federert” – fogalmazott a baidu.com internetes oldalon a blogger. A “kék macska több istenhitű vallásalapító ’07” néven regisztrált felhasználó a fenyegetés mellett egy számítógéppel átszerkesztett képet is feltöltött, melyen a lefejezett Roger Federer egy teniszpályán térdel mellette egy baltás hóhérral.

A svájci sportoló a héten érkezett a kelet-kínai metropoliszba, ahol a hét végén kezdődő sanghaji Rolex Masters elnevezésű tornán vesz részt.

A verseny szervezői a kínai sajtónak nyilatkozva úgy fogalmaztak: bár remélik, a blogger nem megy tovább a szóbeli fenyegetésnél, minden lehetséges óvintézkedést megtesznek. Az esetről értesítették a helyi rendőrséget és az érintett kormányzati hivatalokat, megerősítették Federer és családja, valamint a többi játékos biztonsági védelmét.

A tavalyi sanghaji tornát sérülés miatt kihagyta Federer, aki korábban úgy nyilatkozott: “fantasztikus lesz Sanghajba visszatérni, nagyon szeretem a várost és a rajongókat is”.

Federer a vasárnap kezdődő verseny egyik legnagyobb sztárja a szerb Novak Djokovic és az amerikai Andy Murray mellett.

Ajánlott videó