Sport

Phil Hellmuth vezeti a WSOPE főverseny fináléját

A 12-szeres világbajnoki karkötős amerikai Phil Hellmuth vezetésével alakult ki a World Series of Poker Europe Cannes-i főversenyének döntő asztala.

A nyolcfős fináléhoz jutott el a WSOPE 10450 eurós főverseny mezőnye, a chipleader pozíciót az örök-rekorder Phil Hellmuth szerezte meg, de döntőbe jutott Jason Mercier és Joseph Cheong is – írja a Poker.hu.

24 játékos térhetett vissza a World Series of Poker Europe főversenyének utolsó előtti napjára, az élen az amerikai Joseph Cheong állt, aki előtt egy újabb esély nyílt, hogy 2010 után ismét világbajnoki döntőt játsszon.

A finálé előtt búcsúzott az idén karkötőt szerzett Andy Frankenberger, a Team PokerStars profi Liv Boeree, a high stakes zsugás David Benyamine, az idei PCA második helyezett Kyle Julius, az EPT Vilamoura bajnok Toby Lewis, valamint az amerikai profi Scott Seiver is.

A finálé buborékjaként Timothy Adams végzett, A-J kombinációval ment allin, Christopher Brammer hármas párral megadott, és a 2-6-Q-8-7 boardon be tudta húzni a pénzfeldobásos szituációt, és ezzel bejutott a döntő asztalra.

Oda, ahol majd a 12-szeres világbajnoki amerikai karkötős Phil Hellmuth kezdhet chipleaderként, de rajta kívül is szerepel még pár húzónév a fináléban, ugyanis Cheong is bejutott, valamint a hetedik helyen tanyázó Jason Mercier is hatalmas veszélyt jelent az ellenfelekre.

A nyolc döntős a bajnoki címig játszik majd az ötödik napon, a győzelem 1 022 376 eurót ér majd, de az utolsó, nyolcadik helyezett is közel 85 ezer eurót vihet majd haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik