Sport

Fehérváron lesz az első hazai Világliga-meccs

Székesfehérvár lesz a házigazdája a Magyarország-Olaszország férfi-vízilabdamérkőzésnek, amelyet a két válogatott a Világliga-selejtezőben vív egymással november 3-án.

Az időpont már korábban adott volt, a helyszínről azonban csak most döntött a hazai sportági szövetség. Az MVLSZ csütörtöki közleménye szerint a Vl-meccsnek a Csitáry uszoda ad otthont, amelyben idén januárban – zsúfolásig telt nézőtér előtt – a Volvo Kupáért kiírt nemzetközi tornát is lebonyolították.

A selejtezők október 31-én kezdődnek meg a Világligában, amelynek küzdelmeibe – hosszabb szünet után – a magyar férfiválogatott ismét bekapcsolódott. Európából 11 vagy – ha Macedónia is indul – 12 csapat indul ezen a mérkőzéssorozaton. A három csoport közül a C-ben szerepel Magyarország, továbbá a világbajnok, Londonban olimpiai ezüstérmes olasz, a legutóbbi nyári ötkarikás játékokon szintén szereplő román, valamint a szebb napokat látott orosz válogatott.

A magyar nemzeti együttes – az itáliaikkal vívandó csata előtt – október utolsó napján, Romániában kezdi meg a selejtezősorozatot. E két meccsen megbízott szövetségi kapitányként Benedek Tibor és segítője, Mátéfalvy Csaba ül majd a magyar kispadon, munkájukat Kemény Dénes tervei alapján végzik, akinek a kapitányi szerződése december 31-én jár le. Benedek, aki az egyik legesélyesebb jelölt a megüresedő szakvezetői posztra, az utóbbi két évben másodedzőként dolgozott Kemény mellett. A kerethirdetésre valószínűleg tíz nappal az első meccs előtt kerül sor.

A lebonyolítást illetően csak a csoportelsők biztosítják helyüket a jövő nyári szuperdöntőben, illetve annak rendezője a házigazda jogán indulhat majd.

A magyar együttes teljes Vl-selejtezős menetrendje:
2012:
október 31. Románia–Magyarország
november 3. Magyarország–Olaszország 

2013:

január 30. Oroszország–Magyarország
február 2. Magyarország–Románia
március 27. Olaszország–Magyarország
március 30. Magyarország–Oroszország

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik