Sport

Nyerni jött a Sporting Fehérvárra

A Videoton FC – Sporting CP csütörtöki Európa-liga összecsapása előtt a két gárda szakvezetője sajtótájékoztatón ecsetelte csapata esélyeit.

A fehérvári gárda először találkozik a Sporting együttesével a nemzetközi kupákban, sőt, portugál csapattal szemben sem léptünk még pályára. A portugálok azonban már többször találkoztak magyar csapattal – legutóbb 32 éve – eddigi mérlegük 2 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség. A lisszaboniak legnevezetesebb párharca magyar csapat ellen az 1963-64-es szezonban volt, amikor a KEK döntőjében az MTK-val szemben diadalmaskodtak, az első meccs döntetlenje (3-3) után 1-0-ra nyerve a megismételt mérkőzést.

Ricardo Sá Pinto játékosként 228 mérkőzésen, 50 gólt ért el a Sporting színeiben, 2012 óta a gárda vezetőedzője. Most azonban meglehetősen gondterhelten várta az újságírók kérdéseit, ami nem véletlen, hiszen a hírek szerint ultimátumot kapott a klub vezetésétől, mivel a bajnokságban igencsak bukdácsol csapata, és kizárólag a győzelmet fogadják el tőle Fehérváron. „Nem azt jelenti, hogy bármilyen probléma lenne Eliseu, Diego Capel, és Andre Carillo trióval, igaz otthon maradtak, de a keret 23 tagból áll, mindenkit nem hozhattam el, úgy döntöttem, hogy ezúttal nélkülük játszunk. – válaszolt egy portugál újságírói kérdésre, amikor hiányolták a csapat több meghatározó tagját. „Számomra nem létezik olyan, hogy egy csapat, hogy favorit vagy sem. Csak olyan ellenfelek léteznek, amelyeket le kell győznünk! Sosem úgy állunk neki egy sorozatnak, hogy ott mi vagyunk a legjobbak, hanem, meg kell oldanunk egy feladatot, jelen esteben ezt a mérkőzést kell hoznunk. A bajnokságban sincs nagy különbség a csapatok között. Bárki okozhat meglepetést, nekem pedig az a feladatom, hogy minimálisra csökkentsem annak a lehetőségét, hogy bekövetkezik egy-egy ilyen meglepetés. A Videoton védelmét nagyon nehéz megtörni, főleg akkor, ha vezetést szereznek. Nagyszerűen szűkítik a játékteret, és jól megkomponált játéka van a csapatnak. A kontrajátékot is magas szintre emelték. Fontos, hogy hátul megőrizzük a stabilitásunkat, a célunk pedig egyértelmű, mindenképpen győzni szeretnénk Székesfehérváron!” – hangsúlyozta a portugál szakvezető.

„Borzasztóan örülünk, hogy sikerült a csoportkörbe jutnunk, értékelni kell ezt a teljesítményt, és szeretnénk minél tovább jutni. Nem írnám alá előre a döntetlent a Sporting ellen, mindkét csapat győzelemre játszik, ebben biztos vagyok” – mondta Paulo Sousa. „Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a Sporting egy nagyon jó csapat, ráadásul hosszú ideje igen komoly eredményeket érnek el nemzetközi szinten is. Az, hogy milyen összeállításban lép pályára az ellenfelünk, nem a mi dolgunk. Nekünk az a célunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból, és megnehezítsük a Sporting dolgát. A mérkőzés előtt nem írnám alá a döntetlent, úgy lépünk pályára, hogy le akarjuk győzni portugál ellenfelünket.” – mondta a Videoton FC vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik