Sport

Nincs pánikhangulat Fehérváron

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetősége folytatja a „gyógyszeres kezelést”, így egyelőre nem várhatók személyi változások a keretben és a szakmai stábban.

A székesfehérvári együttes nagy reményekkel vágott neki az osztrák bázisú hokiliga (EBEL) 2012/13-as kiírásának, ám a rajt nem éppen álomszerűen sikerült.

Nyolc mérkőzésből mindössze kétszer tudott nyerni a „Volán”, legutóbb pedig hiába dolgozta le háromgólos hátrányát hazai pályán a Villach ellen, a szétlövésben alulmaradt, így eddig mindössze öt pontot gyűjtött, amivel csak a 10. helyen szerénykedik. Az sem túl biztató, hogy a második legkevesebb találatot jegyzi a csapatmezőnyben, illetve a gólkülönbsége a második legrosszabb a ligában.

A Salzburg elleni fájó, 9-2-es vereség után a vezetőség válságülés tartott, amely után – Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint tévesen – elterjedt az a pletyka, hogy ultimátumot kapott az együttes: négy meccsen négy pontot kell szerezni. Ez egy híján nem sikerült, kedden pedig újra összeültek a döntnökök, így mindenki várta, lesznek-e változások a Sapánál. Erre végül nem került sor.

„Gyakorlatilag semmi egetverő történés nem született. Az elmúlt nyolc meccsről és a jövőről beszélgettünk. Természetesen a vezetés nem elégedett a nyolc meccsen megszerzett öt ponttal, ráadásul hazai pályán mindössze egy pontot szereztünk, ez sem ad okot mosolygásra. De hozzá kell tennem, hogy nincs pánikhangulat sem a vezetésben, sem a csapaton belül” – mondta Ocskay, aki hozzátette, természetesen ezen a héten is leülnek beszélgetni az edzőkkel, valamint azokkal a játékosokkal, akik eddig várakozáson alul teljesítenek. Neveket nem mondott a szakosztály-igazgató.

„Ezen a héten is beszélgetünk az edzőkkel, de hangsúlyozom: nem kizárólag az ő felelőségük ez az öt pont. A csapatnak is van jó néhány olyan tagja, akiknek finoman szólva sem az elvárásoknak megfelelő az eddigi teljesítménye. Egyelőre továbbra is a beszélgetős gyógymódot próbáljuk meg alkalmazni és mellé a gyógyszeres kezelést. (…) Nagyon hullámzó a teljesítményünk, akár egy meccsen belül is. Látjuk, hogy vannak komoly hiányosságok, erre fogjuk rávezetni az edzőket. De ne szépítsük a dolgokat, van egy-két kiemelkedően gyenge teljesítmény a játékosok között is.”

Ocskayék továbbra is a rájátszás elérését tűzték ki célul, de ehhez szerintük a következő meccseken 50 százalék feletti teljesítmény kell a csapattól. Pénteken rögvest itt is lesz a bizonyítási lehetőség, ugyanis az eddig nyeretlen Innsbruck látogat a Raktár utcába. Az osztrák csapat mindössze egy pontot szerzett eddig, ugyanis van egy hosszabbításos veresége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik