Sport

Nagy skalpot gyűjtött be az Olaj az Adria Ligában

A Szolnoki Olaj férfikosárlabda-csapata hazai pályán 75-71-re nyert a KK Cibona ellen, így már a második fordulóban megszerezte első győzelmét a sorozatban.

Az Olaj vasárnap Szlovéniában vágott bele az Adria Liga küzdelmeibe, a magyar újonc pedig a nyitó körben sima vereséget szenvedett a Novo Mesto ellen. A szakértők is azt hangoztatták a találkozót követően, hogy még bele kell rázódnia a Szolnoknak a sorozatba, ám lazításra nem volt idő, szerdán már a zágrábi Cibona látogatott a Tiszaligetbe.

A Szolnok jól kezdett az előző évad hetedik helyezettje ellen, ám a Strawberry vezette vendégek ötpontos előnnyel zárták az első tíz percet. Pór Péter együttese a második negyedben fordítani is tudott, ám a zágrábiak végül a szünetre is megtartották az ötpontos fórt.

A harmadik negyedben újra feljött ellenfelére az Olaj, sőt, mi az, hogy feljött, a 25. percben Watson büntetője után már újra a szolnokiak vezettek. A játékrész végét megint a vendégek csípték el jobban, ám a hazaiak állva hagyták ellenfelüket a záró felvonásban, három perccel a vége előtt már héttel ment az Olaj.

A Cibona még indított egy nagy hajrát a végén, fel is jöttek 73-71-re, azonban az Olaj bírta a nyomást az utolsó másodpercekben és megérdemelten nyert 75-71-re. Gay 20 ponttal a mezőny legeredményesebb játékosa lett, a végére feljavuló Báder pedig 18 egységet és 14 lepattanót szorgoskodott össze.

Eredmény – Adria Liga, 2. forduló
Szolnoki Olaj-Cibona Zagreb (horvát) 75-71 (18-23, 13-13, 23-22, 21-13)
A magyar csapat legjobb dobói: Gay 20, Báder 18, Kalve 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik