Sport

Tíz góllal nyert a Veszprém Romániában is

Második Bajnokok Ligája-mérkőzését is megnyerte az újjáalakult veszprémi kézilabdacsapat, a Constanta volt a szenvedő fél.

Az MKB Veszprém az első, Celje elleni mérkőzéshez hasonlóan első idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozóján is tíz góllal győzött. A román Constanta csak az első félidő elején vette fel a harcot a magyar alakulattal.

Kezdetben ugyanis nem sokat törődött a védekezéssel az MKB, és sok labdát is eladott, aztán azonban Ortega mester rendezte a sorokat. Sőt, később a sok cserének köszönhetően változatos, kiszámíthatatlan támadójátékot mutatott be a Veszprém.

A magyar csapatnál Chema Rodriguez volt a leginkább aktív, de voltak remek megmozdulásai Alilovic kapusnak, Császárnak a heteseknél, Nagy Lászlónak a meccs derekán, Terzicnek pedig az egész találkozó alatt.

A románoknál Simicut és Cuturát nehéz volt tartani, nem lennénk meglepve, ha előbbi hamarosan másik csapatnál folytatná.

A csoportot magabiztosan vezeti az MKB.

Bajnokok Ligája – 2. csoportkör

Constanta-MKB Veszprém 27-37 (12-19)

Bukarest, játékvezetők: Pandzic, Mosorinski (szerbek)

Constanta: Stanescu, Popescu (kapusok), Adzic, Angelovski, Buricea 2, Criciotoiu 2, Csepreghi, Cutura 7, Dragecevic 1, Humet 4, Sabou 3 (1), Sadoveac, Simicu 7, Stavrositu, Toma, Val 1. Vezetőedző: Zvonko Sundovszki.

Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár 8 (1), Gulyás, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 2, Jamali 2, Laluska, Nagy L. 4, Oneto 1, Pérez 3, Rodriguez 2, Sulic 4, Terzic 6, Ugalde 4, Vilovski. Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega.


Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, KETTŐBŐL KETTŐ!

2. FÉLIDŐ:

30. PERC: Még betalál a román csapat, a vége 37-27 a mieinknek.

29. PERC: Császár-Perez-Iváncsik – régi veszprémi összejáték egy új csapatban, 26-37!

28. PERC: Csak meg lett a 10 – Perez – 26-36!

26. PERC: Ahelyett, hogy tíz lett volna a különbség, Cutura tesz róla, hogy nekünk nyolc legyen.

25. PEREZ, vagyis PERC: Carlos Perez lőtt bődületes nagy gólt – 25-34!

23. PERC: Oneto fordult be, meggyötörték, hetest kap a Veszprém. Természetesen Császár, 25-33!

Időt kér a Constanta.

Rutinosan játszik a Veszprém. Ortega mester egyébként nagyon sokar cserél, Iváncsik Gergő után most Perez lép először pályára. Fazekas Nándi is szerepet kap.

20. PERC: Még mielőtt a két lőtt gól utén elbíznák magukat, Császár akciógóllal jelentkezik. 25-32!

17. PERC: Simicut nem lehet megállítani. Vagyis biztos meglehet, de nem ma. Iváncsik Gergő reagál gyorsan, ez az első találata ma – 23-31!

16. PERC: Humet kapott kettőperces kiállítást. Császár belövi a hetest – 22-30!

15. PERC: Túlvagyunk a meccs 2/3-én, Simicu és Humet hozza közelebb a románokat, 22-29!

14. PERC: Sulic szenzációs magyar támadás végén, teljesen tisztán lőtt gólt, hiszen olyan gyorsan ért fel a Veszprém, hogy a védők sehol se voltak. 20-29!

12. PERC: Humet behúz egyet Chema Rodrigueznek, de Dragicevicet állítják ki a szerbet. 20-28!

9. PERC: Most Terzic góljára válaszol Simicu. Ez így jó is lesz, ha kitart a végéig. Ugyanis újra Terzic volt eredményes, és újra Simicu. Valószínű eldőlt a meccs, de még le kell játszani a maradék 21 percet – 19-26!

8. PERC: Iváncsik Tamás góljára Simicu válaszol, ez bizony remek gól volt, nagyon magasra ugrott középen a román kézilabdázó – 17-24!

7. PERC: Nem nagyon van olyan meccs, amikor Schuch Timuzsint nem állítják ki, ez sem olyan meccs lesz. A hetest Sabou lövi be – 16-23!

6. PERC: Nagy most remek gólt szerez egy testcsel után, nyolc gól a Veszprém előnye. 15-23!

5. PERC: Cuturának nagyon megy, de még jó, hogy a Veszprémnek is, a legutolsó gólt Nagy szerezte, 15-22. Most megint nagy rohanással indul a félidő.

4. PERC: Cutura lő átlövésgólt, majd Alberto Valt megint kiállítják. 14-21!

Bukarestben egy órával előrébb jár az idő, ott már mindjárt 21 óra lesz. Épp emiatt későn végez a magyar csapat, ezért nem utazik azonnal vissza, hanem csak csütörtökön.

1. PERC: Chema adta Nagynak a labdát, ő nem tudta a kapuba lőni, de kaptunk egy hetest, amelyet Császár lőtt a hálóba, megvan a 20. magyar gól – 13-20!

1. PERC: Simicu szerezte a második félidő első gólját. 13-19!

Hamarosan folytatjuk a közvetítést!

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! 19-12-RE VEZET AZ MKB VESZPRÉM!

1. FÉLIDŐ:

30. PERC: A maradék másodperceket emberelőnyben töltötte a Constanta, mert Terzicet kiállították. A labdát azonban eladták a románok 2 másodperccel a vége előtt.

30. PERC: Jamali javít – 12-19!

29. PERC: Cutura volt eredményes Oneto és Jamali között kilépve – 12-18!

29. PERC: A fiatal iráni Jamali is betalált, miután egy letámadás végén hatalmas lendülettel lőtte el a labdát – 11-18!

28. PERC: Velünk vannak a bírók. A válogatottságot a héten lemondó Laluska Balázs belement a védőkbe, de a szerbek inkább hetest adtak nekünk, azt pedig Császár értékesítette is – 11-17!

26. PERC: Az utolsó 5 percen belül vagyunk az első félidőben, Popescu jobban véd, mint Stanescu tette. Sabou volt egyébként nemrégiben eredményes.

24. PERC: Oneto nagyon erőszakos volt. Megkapta a labdát félkör vonalában, majd három védő között fordult kapura, és lőtt nagyszerű gólt – 10-16! Megint a mi perceinket éljük.

23. PERC: A 15. gól is az övé volt: talpról, óriási lövés volt – 10-15!

21. PERC: Terzic növeli a magyar gólok számát. 10-14!

21. PERC: Cutura páros lábbal ugrott fel, és nagy gólt lőtt – 10-13!

19. PERC: Cutura harcolta ki az első román hetest Terzic ellenében. Sabo lőtte be. 9-12!

Időkérés hazai részről, amit meg tudunk érteni.

18. PERC: Elrontotta a hazai csapat a támadást, gyámoltalanok voltak, így Terzic tovább tudta adni a labdát Ugaldénak, aki szélről eredményes. 8-12! 6-0-ra hozta az utóbbi perceket a Veszprém.

17. PERC: PIROS LAP STANESCU KAPUSNAK. Indították Chema Rodriguezt, a román kapus kijött rá, szabálytalankodott, az új szabály szerint azonnal kiállították. Jött egy hetes is, amit Császár értékesített. 8-11!

16. PERC: Chema ellépte, de nem vették észre, így még tudta indítani Iváncsik Tamást, aki a jobb szélről megszerezte a 10. magyar gólt. 4-0 ide az utóbbi percekben.

15. PERC: Most kicsit lenyugodtak a nagy rohanás után, de csak addig, amíg Chema Rodriguez be nem talált. Hogy még inkább jó kedvünk teremjék, Ugalde is eredményes. 8-9! Ismét vezet az MKB Veszprém!

A román együttes jelentős átalakuláson ment át a nyár folyamán, több új játékos is érkezett hozzájuk. Dragicevic a Kiel, Cutura a Leon, míg Humet és Val Sancho az Aragon játékosa volt korábban.

13. PERC: Nagy valamit helyrehoz eddig hibáiból, már csak eggyel megy a hazai alakulat. 8-7!

12. PERC: Humet emberhátrányban megint, majd Nagy ismét eladja a labdát, 8-6!

12. PERC: Nagy László első gólja dühből. 7-6!

11. PERC: Emberhátrányban is gólt szerez a román csapat, Val volt eredményes, 7-5!

10. PERC: Sulicot eltiporják, ezért Simicut kiállítják, és kapunk egy hetest. A büntetőt Iváncsik Tamás végezte el, a kapufára pattant a lövés…

A Veszprémnek össze kell szednie magát, ha nem akar kellemetlen meglepetéssel szembenézni.

10. PERC: Először vezet a Constanta. Cutura volt eredményes, a védekezésünk nulla. 6-5!

8. PERC: Chema – Humet – chilei, spanyol gólparádé, 5-5. Nagy László lövi aztán a kapusba, 5-5. Stanescu jól véd a hazaiaknál.

7. PERC: Nagy a harmadik labdáját adja el, még jó, hogy Alilovic előbb Burichea, majd Toma lövését is bravúrosan fogta.

6. PERC: Van spanyol a román csapatban is, a Barcelona neveltje, Humet volt eredményes. Sulic válaszolt, majd Simicu következett, nem tud visszarendeződni a gól után a magyar együttes. 4-4!

4. PERC: Most gyorsan jönnek-mennek a gólok, 2-3!

3. PERC: Alilovic bravúrja után Chema Rodriguez kihagyta a ziccert.

2. PERC: Cutura eladta a labdát, Terzic megszerezte, indította Ugaldét, aki megszerezte a második magyar gólt – 0-2!

1. PERC: Chema Rodriguez góljával máris vezet az MKB Veszprém – 0-1!

1. PERC: Elkezdődött a találkozó. A mieinknél ott a pályán Iváncsik Tamás, Nagy László, Rodriguez, Sulic, Terzic és Ugalde, a kapuban pedig Alilovic. Mi kezdtünk.

Két szerb játékvezető bíráskodik a meccsen.

Az Európai Kézilabda Szövetség BL-himnuszát játsszák most a bukaresti csarnokban.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés, amelyről szöveges közvetítéssel számolunk be.

A két csapat játékoskerete:

Constanta: Adzic, Angelovski, Buricea, Criciotiou, Csepreghi, Cutura, Dragicevic, Humet Gaminde, Popescu, Sabou, Sadoveac, Simicu, Stanescu, Stavrositu, Toma, Val Sanchi.

Veszprém: Alilovic, Fazekas – Császár, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T., Jamali, Laluska, Nagy László, Oneto Zuniga, Carlos Perez, Vaquero, Schuch, Sulic, Terzic, Ugalde Garcia.

A szlovén Celje behódolt a Veszprém Arénában pár nappal ezelőtt, hiszen a bakonyiak tíz góllal megnyerték a 2012-13-as BL-szezon első csoportmérkőzését Lékai Máté csapata ellen.

Most sokkal nehezebb lesz a feladata a magyar csapatnak, ugyanis Romániában, ráadásul Bukarestben kellene virítani, és a hangulat bizonyára nem a mieinknek kedvez majd. A Veszprém Bécsen leresztül érkezett meg a román fővárosba.

Igen, meglepő, hogy Bukarestben, hiszen Constanta a Fekete-tenger partján fekszik. A csapat csarnoka ugyanakkor nem felel meg a nemzetközi előírásoknak, ezért Bukarestben játszanak. Az első fordulóban a románok a svéd Savehof otthonában léptek fel, és meglepetésre kikaptak 35-31-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik