Sport

Bukarest meghódítására készül a Veszprém

Az MKB Veszprém a szombati tízgólos sikere után Bukarestben folytatja a BL-menetelést: ezúttal a Constanta lesz az ellenfél.

A magyar bajnok jó előjelekkel várhatja az idegenbeli meccset, hiszen Antonio Carlos Ortega együtteséből mindenki egészséges, és komoly lökést adhat számukra a kiütéses győzelem a nyitómeccsen.

A Constanta jelentős átalakuláson ment át, több új játékos is érkezett: Dragicevic a Kiel, Cutura a León, míg Humet és Val Sancho az Aragón színeiben szerepelt. A román együttes a selejtező fináléjában magabiztosan győzte le a szlovák Tatran Presovot, így került a BL veszprémi érdekeltségű csoportjába, ahol az első körben a svéd Sävehof vendégeként 35-31-es vereséget szenvedett. A gárda saját csarnoka nem felel meg a BL-előírásoknak, ezért viszi a hazai meccseit a román fővárosba. 

A magyar csapat szerdán már nem tervez edzést Bukarestben, csak egy laza átmozgatást és ráhangolódást.

A másik magyar BL-induló, a Pick Szeged – amely a nyitókörben 30-27-re kikapott a Croatia Zagreb otthonában – szombaton a svájci Schaffhausent fogadja.

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Velux férfikézilabda BL, 2. forduló
B csoport:
Constanta (román) – MKB Veszprém, szerda 19:00
Celje (szlovén)-Atlético Madrid (spanyol), szombat 16:30
THW Kiel (német)-Sävehof (svéd), vasárnap 16:45

Az állás: 1. MKB Veszprém 2 pont (32-22), 2. THW Kiel 2 (32-27), 3. Sävehof 2 (35-31), 4. Constanta 0 (31-35), 5. Atlético Madrid 0 (27-32), 6. Celje 0 (22-32)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik