Sport

Végleges kerettel verte az Alba Fehérvár a Komárnót

Eldőlt, hogy Brandon Wood és Roland Moore az Alba játékosa lesz idén, velük nyerte meg utolsó felkészülési meccsét a fehérvári együttes.

Két hónapja indult az Alba Fehérvár felkészülése, amely egyáltalán nem bizonyult lányregénybe illőnek. Az utóbbi évekhez képest, mostanra sikerült azt a két játékost megtalálni, akikkel merészebb álmokat is szőhet Dzunics Braniszlav vezetőedző, velük talán a csapat ismét ott lehet a legjobbak között. Kétségtelen, hogy nem ment egyik napról a másikra a csapat kialakítása, mert azon kívül, hogy a külföldiek későn épültek be, a magyar mag sem állt össze nyomban. Ennek oka, hogy klasszikus centerposzton Keller Ákos csupán a hétvégi temesvári tornán játszott először nyári kihagyása után, míg például Szabó Zsolt is csak néhány hete csatlakozott társaihoz. A két amerikai –Moore, és Wood – sorsa ezen a meccsen dőlt el, ahogy sejteni lehetett szerződést kínált nekik a klub. Már csak azért is, mert a hétvégén már indul a bajnokság, és akármennyire is esélyese a ZTE elleni meccsnek az Alba, mégsem árt, ha teljes a keret.

A révkomáromiak szinte hazai pályaként tekinthetnek lassan a Vodafone Sportcentrumra, hiszen évről-évre a felkészülési időszakban megfordulnak itt, idén most, egy héten belül találkozhattunk a szimpatikusan játszó csapattal.

Belevágott a közepébe az Alba, Szabó két duplája, majd Moore, és Wood triplája adta meg a meccs alaphangját, amelynek első negyedében egyáltalán nem látszott, hogy a kék-fehérek most kezdenek összeállni. Igaz a játékrész vége felé kissé fogyott a pontosság, és feljött két pontra a Komárno. A második tíz percben is folytatódott a hazai dominancia, nem véletlenül lett a nagyszünetre 13 pontos differencia a két gárda között. Lehet, hogy a pihenő nem tett jót, mert néhány igazán szép akciót követően előjöttek a régi beidegződések, hibát hibára halmoztak a fehérvári legények, felhozva ezzel ellenfelüket (54-48). Majd ismét hullámvasútszerűen jött egy jobb sorozat, visszaállítva ezzel a nagyobb, 17 egységbeli különbséget. Az utolsó negyedben – ha már az előbb hullámvasúthoz hasonlítottuk a csapat játékát – jött a zuhanás, már-már azt hittük, hogy nyolcpontos különbségnél, hogy rosszabb is lehet – de szerencsére a legjobbkor eszméltek Keller Ákosék, és már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár – MBK Rieker Komárno (szlovák) 82-74 (18-16, 27-16, 22-18, 15-24)

Székesfehérvár, 1000 néző

Vezette: Benczúr, Jakab, Minár

Alba: Moore 7/3, Wood 16/6, Hollis 12/3, Szabó Zs. 12/6, Keller 9 Cs: Lekli 7, Juhos 12/6, Supola 3, Medve 2, Bódi 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Komárno: Lowe 10, Bilik 16/12, Kratochvil 6, Dubovszky, Thomson 18 Cs: Robinson 18, Binovszky 3/3, Sztojanov 3/3, Maslik. Vezetőedző: Frántisek Rón

Az eredmény alakulása: 3. p.: 7-2, 6. p.: 14-7, 12. p: 24-16, 16. p: 30-24, 22. p.: 48-32, 26. p: 54-48., 34. p.: 69-60, 38. p: 74-64.

Edzőszemmel:

– Játékunk eléggé hullámzó volt, voltak olyan periódusok, amikor úgy kosárlabdáztunk, ahogyan kell, de előfordult olyan is, hogy sok hiba csúszott be. Ha ennek az az oka, hogy nem vagyunk összeszokva akkor ez nem olyan nagy baj, ha viszont erre vagyunk, csak képesek az baj lenne. –  Dzunics Braniszlav az Alba Fehérvár vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik