Sport

Újabb kajakügy: Fábiánné is bilit borít

Fabianne-Rozsnyoi-Katalin(960x640).jpg (fábiánné rozsnyói katalin, )
Fabianne-Rozsnyoi-Katalin(960x640).jpg (fábiánné rozsnyói katalin, )

Fábiánné Rozsnyói Katalinnak többhavi bérével tartozik klubja, az MTK. Fizetési felszólítást küld.

Érdekes ez a kajak-kenu. Most, hogy az olimpián három aranyérmet és további érmeket és helyezéseket szerzett a sportág, legeredményesebb nemzetként zárt a ponttáblázaton, egyre másra érkeznek a negatív hírek. A sportágat és ezzel Magyarországot élversenyzők hagyják el – Benedek DalmaJanics Natasa Sarudi Alíz és Paksy Tímea – , ki pénzért, ki a több lehetőségért, ki másért.

Legutóbb Paksy Tímea borította ki a bilit. Mindamellett, hogy a kilencszeres világbajnok Ausztriába költözik és osztrákként szeretne a jövőben versenyezni arról is panaszkodott, hogy komoly megélhetési problémái vannak, hiszen klubja, az MTK többhavi fizetésével tartozik neki.

Döbbenet, most a magyar kajak-kenu legnagyobb edzőegyénisége, Fábiánné Rozsnyói Katalin is csatlakozott egykori tanítványához.

“Nyolc hónapra kétmillió forinttal tartoznak, ráadásul a márciusi, sevillai edzőtáborba utazáshoz is én fizettem ki két repülőjegy árát, 180 ezer forintot. A dolog pikantériája, hogy négy hónappal még 2011-ből adósak, amire én már az összes kötelezettségemet a NAV felé régen befizettem. A másik négy hónap (ugyanúgy, mint 2011-ben, tehát június, július, augusztus, szeptember) pedig az idei évben lett volna esedékes. Mivel új szerződésnek híre-hamva sincs, így én október 1-től független, szabad ember vagyok” nyilatkozta a jochapress.blog.hu-nak Fábiánné.

Az olimpiai bajnokok sorát felnevelő edzőnő, aki a londoni olimpián férfi K-4-es egységből is három fiút tarthat tanítványának, szerződése szeptember 15-én járt le, azóta lóg a levegőben. Nyilván neki a legkellemetlenebb, hogy most ügyvédi felszólítást kell küldjön az MTK-nak azzal, hogy október 31-ig a teljes összeget, a mindenkori banki kamattal fizessék ki számára.

“Egy ilyen nagymúltú klubnak van egy elnöke Deutsch Tamás személyében, akit abszolút nem izgat, mi lesz a klub értékeivel” – montda Fábiánné. Az újabb kajak-kenu ügyben sok más mellett egyetlen elgondolkodtató momentum mindenképpen van: Kati néni nem előre követel…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik