Sport

Kiengedték az őrizetből a londoni olimpiai bajnokot

Montpellier kézilabda csapata (montpellier, nikola karabatic, )
Montpellier kézilabda csapata (montpellier, nikola karabatic, )

Kedd reggel szabadlábra helyezték a fogadási botrányba keveredett Montpellier több kézilabdázóját, köztük Nikola és Luka Karabaticot is.

Mint korábban beszámoltunk róla a vasárnapi bajnoki mérkőzést követően Montpellier játékost letartóztattak, köztük az olimpiai bajnok és világbajnok francia kézilabdázót Nikola Karabaticot is. Fogdában tartották és kihallgatták őket egy májusi francia bajnoki mérkőzésre kötött feltűnően nagy összegű fogadások miatt, de Montpellier három kézilabdázóját (Mickaël Robin, Vid Kavticnik, Visszem Hmam) már hétfő este elengedték, míg a világ legjobbjának többször is megválasztott Nikola Karabaticot és testvérét kedd reggel engedték szabadon – adta hírül az AFP hírügynökség.

Az ügy ezzel természetesen nem zárult le, a vizsgálatok folytatódnak, hivatalos közlemény később várható.

Az enyhébb büntetés érdekében a fogadás szinte mindenki elismerte, de a mérkőzés befolyásolását tagadták. Többek között Luka Karabatic, Nicola testvérének a felesége a 26 éves Jeny Priez a rendőrségi beszámolók szerint azonnal “dalolt”, minden részletre kiterjedő vallomással segítve a nyomozást.

Szó se róla, a csinos kisasszonynak van mit féltenie…

„Fogadott a párjától kapott pénzzel. Jeny Priez mindenben együttműködött a rendőrséggel, és már a kihallgatása elején elmondta a tényeket: Luka Karabatic kérésére fogadott a tőle kapott pénzzel” – állítja Antoine Camus, a nő ügyvédje, aki szerint a modell, televíziós személyiség Luka Karabatic egyetértésével vallott. A hölgy valószínüleg azért volt ilyen közlékeny, hogy legalább egyikőjük állását megmentse…

Montpellier május 12-én játszott, Cesson-Sévigné elleni meccsével összefüggésben tehát továbbra is vizsgálódik aktív és passzív korrupció, valamint a Francaise des jeux (FDJ), a Francia Szerencsejáték ellen elkövetett csalás gyanúja miatt a francia rendőrség. Májusban a Montpellier már bajnokként és toronymagas esélyesként utazott ellenfeléhez, meglepetésre mégis kikaptak 31-28-ra. A játékosok valószínűleg úgy buktak le, hogy a szerencsejáték cégek a futballhoz hasonlóan kézilabda mérkőzéseken is rendszeresen ellenörzik a fogadásokat. Egy francia bajnokira átlagosan 5000 euró összegben fogadnak hetente, most erre az egy meccsre közel 80 ezer eurós értékben tettek, amellyel a nyeremény mintegy 200 ezer euróra rúgott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik