Sport

Jonathan Aguiar győzelme a WSOPE Mixed Max versenyén

póker (kártya, )
póker (kártya, )

Alighogy megszületett Portugália első világbajnoki címe, Jonathan Aguiar személyében máris itt a második győztese az ibériai országnak.

A World Series of Poker Europe cannes-i versenysorozatának 5-ös eseményén megszületett Portugália második aranyérme is, Jonathan Aguiar a 10450 eurós Mixed Max eventen menetelt győzelemig, ami 258 ezer eurót ért számára – írja a Poker.hu.

98 játékos fizette be a 10 450 eurós nevezési díjat a WSOPE Mixed Max versenyére, a nyereményalap 921 600 euró lett, amiből 16 játékost díjaztak.

A torna egyedi lebonyolítása miatt szinte csak profi játékos vett részt rajta, az első játéknapon 9 fős, a második napon 6 fős asztalokon, míg a harmadik napon, egészen a győztesig Heads Up formátumban zajlott a verseny.

A legjobb 16 fő végül Brandon Cantu vezetésével alakult ki, az addig vezető úton olyan sztárjátékosok búcsúztak el, mint Jonathan Duhamel, John Juanda, Roberto Romanello, Michael Mizrachi, Ashton Griffin, Andy Frankenberger, Justin Bonomo, Mike McDonald, Antonio Esfandiari és Phil Ivey.

A fizetős helyezésekig jutott azonban Jason Mercier, Bertrand Grospellier, Phil Hellmuth, Martin Jacobson és Marvin Rettenmaier is. A négy között a Roger Hairabedian vs. Brandon Cantu, valamint a Faraz Jaka vs. Jonathan Aguiar párharcok zajlottak, előbbin Cantu esélyt sem adott ellenfelének, a friss világbajnok Hairabediannak, míg utóbbin a hatalmas csatából Aguiar került ki jobban.

A döntő Heads Upot Cantu kezdhette előnyből, de természetesen Aguiar nem adta könnyen a bőrét, végül a hatórásra nyúlt párbajt el kellett halasztani, így a döntés egy másik napra maradt.

Egy nap szünetet iktattak be, ugyanis mindketten részt vettek a WSOPE főversenyén, de mivel egyikük sem jutott onnan tovább, így két nappal később végre le tudták játszani a versenyt.

Ekkor még mindig Cantu állt az élen, Aguiar azonban nagy hajrát levágva fordítani tudott, majd az utolsó partiban A-K-lyal adta meg Cantu kettes párra mondott allinjét, és a 8-T-A-3-7 közös lapok a portugál fiúnak segítettek.

Aguiar ezzel 258 047 eurót vághatott zsebre, Cantu 159 459 euróval vigasztalódhatott, míg a 3-4. helyezett Hairabedian és Jaka 86 087 euróval gazdagabban fejezték be a tornát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik