Sport

Gyárfás Tamás: marad Gyurta és Cseh edzője is

gyárfás tamás (gyárfás tamás)
gyárfás tamás (gyárfás tamás)

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Széles Sándor és Gyurta Dániel kapcsolatában a szó szoros értelemben józanságra van szükség.

“Meggyőződésem, hogy Gyurta Dániel és edzője, Széles Sándor együtt fognak maradni a mostani viták ellenére is” – mondta az úszószövetség vezetője a DigiSport Reggeli Start című műsorában.

“Vétek lenne elválniuk, nekünk most orvosolni kell a konfliktust. És ehhez az is hozzátartozik, hogy bármilyen világszínvonalú is egy edző, neki az uszodában mindenben példát kell mutatnia a gyerekeknek, trénereknek. Sanyit szeretem, beszéltem vele: letette a nagyesküt a változásra” – jelezte Gyárfás Tamás.

Gyárfás szerint jó dolog, hogy az olimpia után előjöttek a konfliktusok, amelyeket korábban nem szabadott pedzegetni.

“Az óriási szakmai teljesítményt nyújtó Széles Sándorra utalva: minden embernek van gyengéje, neki is, ezen kell felülemelkednie, józan belátásra lesz szükség, méghozzá szó szerint. Csak az úszás lehet a káros szenvedélye, más nem” – fogalmazott a LEN, az európai szövetség újonnan kinevezett gazdasági vezetője.

Cseh László ügyeiről elárulta: „Rendeződött Cseh László felkészítőinek konfliktusa a sportkórházi orvosokkal. Ebben Turi György, Laci edzője volt a kulcsfigura, s náluk is felvetődött az elválás lehetősége. Együtt maradnak, megoldódott.”

A sportvezető azt is elmondta, Kiss László marad a kapitány, de még nem tudni meddig. Az úszás valószínű nem kerül be a TAO-támogatásra jogosult sportágak közé, egy másik alapból erősíthetik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik