Sport

Vége a Falcónak, a Körmendet Védik

A továbbiakban új néven játszik a szombathelyi kosárlabdacsapat, a körmendiek viszont megtartják eddigi névadó szponzorukat.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak az Aréna Savariában, ahol bejelentették, hogy 30 év után nevet változtat a szombathelyi kosárlabdacsapat – számol be a BB1.hu portál.

A csütörtökön kezdődő szezontól az új névadó szponzornak köszönhetően SZOVA-Trend Optika KC Szombathelynek hívják majd a csapatot.

A Falco 2009 óta már nem támogatta a kosárlabda csapatot, de csak most döntött a klub arról, hogy elhagyják a nevüket. A helyi cégek közül a Trend Optika vállalta a szponzorálást. A sárga-fekete szín és a címerben a sólyom marad.

A helyzet változatlan marad a nagy rivális Körmendnél, ők is névadót kerestek, de olyan messzire nem kellett menniük. Újabb egy évre írt alá ugyanis névadó szponzori szerződést a Lami-Véd Kft. és a klub.

“Úgy gondolom, ha nincs legalább egy olyan patinás csapat, amelyik a nevünket viseli, akkor komolytalanok leszünk. A körmendi kosárcsapat ebbe a kategóriába tartozik, így újabb egy évig a cégünk nevét viseli az együttes” mondta a BB1.hu-nak Vajda László, a cég képviselője.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik