Sport

Újabb úszó-Európa-bajnokság Magyarországon

Martin György (martin györgy, )
Martin György (martin györgy, )

A 2012-es debreceni felnőtt Európa-bajnokság után 2015-ben a juniorok jönnek Magyarországra, Hódmezővásárhelyre.

Az Európai Úszó Liga (LEN) kongresszusán számos magyar szempontból is érdekes döntés született. Mint írtuk, a testület lisszaboni ülésén Gyárfás Tamást gazdasági vezetőnek választotta meg, de ezen túlmenően is több magyar sportvezető került be a LEN különböző testületeibe. A legrangosabb pozíció Martin Györgyé, aki a vízilabda-bizottság alelnöke lett. Az úszóknál Tóth Ákos, a műugróknál Kelemen Ildikó, a hosszútávúszóknál Fodor Szabolcs lett tag. A fegyelmi testületben Kiss Ottó, a kitüntetésekről döntő grémiumban Salamon Ferenc kapott helyet, míg a sajtóbizottság vezetője Csurka Gergely lett.

Döntött a testület a jövő évi még nem kijelölt európai úszóversenyek helyszínéről is. Az estébe nyúló ülésen a legkomolyabb verseny a 2015-ös junior úszó-Európa-bajnokságért folyt, hiszen három kandidáló is akadt: Hódmezővásárhely mellett a horvátoktól Rijeka, az izraeliektől pedig Netanja városa kívánta megrendezni a viadalt; a szavazásnál a vezérkar döntő többsége a magyar pályázatot támogatta.

A következő esztendőkben Magyarország két vizes csúcseseménynek lehet a házigazdája: 2015-ben Hódmezővásárhely rendezheti a juniorkorú úszók Európa-bajnokságát, a kontinentális szövetség egy korábbi szavazásának eredményeképpen 2014-ben Budapest fogadhatja a felnőtt vízilabda-Eb mezőnyét. A 2013-as rövidpályás Európa-bajnokságnak a dán Herning városa ad otthont. (2013. december 12-15.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik