Sport

Tényleg fogadtak a saját meccsükre a franciák

nikola karabatic (nikola karabatic, )
nikola karabatic (nikola karabatic, )

A montpellier-i ügyész szerint "nagyon erős a gyanú, hogy megsértették a sportetikát" a montpellier-i kézilabdázók.

Ahogyan arról beszámoltunk, 12 montpellier-i kézilabdázót, köztük a világ- és olimpiai bajnok Nikola Karabaticot vettek őrizetbe Franciaországban.

A gyanú szerint manipulálták a Cesson-Sévigné elleni bajnokit, a bajnok Montpellier kikapott hazai pályán a kiesés ellen küzdő csapat ellen. Ez még önmagában nem lenne baj, csakhogy a játékosok és családtagjaik erre a meccsre nagy összeggel fogadtak, a meglepő végeredményre.

“A nyomozók azt állapították meg, nagyon erős a gyanú, hogy nem tartották tiszteletben a sportetikát a szóban forgó meccs alkalmával” – fogalmazott hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Brice Robin.

A karabatic-testvéreket és élettársait fogják elsőként a rendőrök kedden átadni a vizsgálóbíróknak, akik majd döntenek arról, hogy vádat emelnek-e ellenük. Feltehetően a kihallgatott hét játékos közül is lesznek olyanok, akik ellen vádemelést kér a rendőrség, de az ügyész nem említett neveket.

“Nagyon szoros kapcsolat alakult ki a játékosok és a fogadóirodák között. (…) Le lehet-e egy meccset (a játékosoknak) normálisan játszani, amikor ilyen jelentős összegeket tettek meg, és amikor tudták, hogy a klub vereségére fogadtak?” – hangsúlyozta az ügyész.

“Nicola Karabatic neve azért került szóba, mert 1500 eurót vett fel (egy bankjegy-automatából) és mert az élettársa az ő nevében kötött fogadást, majd felvette a nyereséget” – árulta el Brice Robin. Hozzátette, hogy hasonló dolog történt Luca Karabatic esetében is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik