Sport

Paksy Tímea Ausztriában folytatja

Ausztriában folytatja a kilencszeres világbajnok kajakos, Paksy Tímea, aki azt mondta: ha úgy adódik, az osztrák válogatottban is szerepel majd.

Hétfői sajtótájékoztatóján a tízszeres Eb-győztes, 29 éves versenyző úgy fogalmazott: már több mint egy éve Ausztriában készül, az ottani szövetségi kapitány, Almási Nándor irányítja a munkáját, s most eldöntötte, hogy véglegesen odaköltözik.
“A linzi klub már befogadott, pénteken pedig a magyar szövetségnek is beadtam a távozási szándékomról szóló papírokat. Innentől kezdve a magyar és az osztrák szövetségnek harminc napja van arra, hogy megegyezzenek. Nagyon remélem, hogy a történtek után a magyar szövetség nem gördít akadályt a távozásom elé” – mondta Paksy Tímea, aki hozzátette: nagyon fájlalja, hogy egyetlen olimpiára sem tudott kijutni, s ebben szerinte a hazai szövetségnek is nagy szerepe van.

Az idei, londoni játékokat illetően a lapátforgató úgy véli, bár teljesítette a válogatási feltételeket, nem került be a csapatba, és az ígéretekkel ellentétben még tartaléknak sem vitték ki a brit fővárosba.

Elárulta még, hogy vasárnap lejárt a szerződése magyar klubjánál, az MTK-nál, ahol pontosan két éve nem kapott fizetést, s ebben az időszakban részben a tartalékjaiból élt.

“Szeretem Magyarországot, de nem annyira, hogy éhen haljak” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ha kell, jogi útra tereli majd az adósság rendezésének ügyét.
A jövővel kapcsolatban a kajakos azt mondta: elsősorban edzősködéssel szeretne foglalkozni, a gyerekek felkészítésének rendszerét akarja kiépíteni Linzben és környékén.

“Most ez élvez prioritást, emellett edzek majd, amennyit tudok, de a következő évet egy kicsit lazábbra veszem. Aztán majd meglátjuk, ha úgy adódik, vízre szállok az osztrák válogatottban. Engem már csak az olimpia motivál, de négy év nagyon hosszú idő”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik