Sport

Hanga szomorú, Lóránt vidám a nyitóköröket követően

Hanga Ádám (Hanga Ádám)
Hanga Ádám (Hanga Ádám)

Hanga Ádám csapatavereséggel, míg Lóránt Péteré győzelemmel kezdte meg vasárnap a spanyol, illetve az olasz kosárlabda-bajnokság 2012/2013-as idényét.

A magyar-korsárlabda-válogatott túl van egy újabb sikertelen Eb selejtezőn, de az európai kosárlabda élet ettől nem áll le, sőt, klubszinten most kezdődik. A spanyol bajnokság nyitányán a Manresa magyar légiósa, Hanga Ádám 15 perc alatt két pontot és négy lepattanót gyűjtött a Blusens Monbus otthonában lejátszott találkozón, amelyet a hazaiak nyertek 83-78-ra.

“Alig két hete vagyok Manresában, a válogatott program miatt később csatlakoztam a csapathoz” – nyilatkozta az MTI-nek Hanga. “Néhány kivétellel a teljes tavalyi keret kicserélődött, nem érzem még a ritmust emiatt, de bizakodó vagyok. Szoros meccset játszottunk az első fordulóban idegenben, sajnos én faultproblémák miatt keveset játszottam. Edzőm kezdőként küldött pályára, idén nagyobb feladat hárul rám.”

Az ugyancsak válogatott Lóránt Péter új együttese, az olasz bajnokságban szereplő Virtus Roma 75-71-re győzött a Victoria Pesaro vendégeként a nyitókörben, a magyar játékos öt perc alatt egy pontig jutott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik