Sors-Tamas(960x640).jpg (sors tamás, )
Sport

Futballpályán Sors Tamás

A londoni paralimpián arany, ezüst és bronzérmet nyerő úszót a pécsi városi stadionban mintegy 2500 néző ünnepelte.

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapat az Újpest elleni bajnoki összecsapásán (1-3) pályára szólították a pekingi és a londoni paralimpia magyar úszóbajnokát, Sors Tamást, akit nagy szeretettel fogadott szülővárosának közönsége.

„Fantasztikus érzés volt kifutni a gyepre, és elvégezni a kezdőrúgást. A szurkolók nagyon jó fejek voltak, nagy tapsot kaptam, valamint átvehettem a kezdőkörben a csapat mezét, amely a nevemet és a londoni logót tartalmazza”– mondta a kétszeres paralimpiai bajnok.

„Pécsnek több olyan szülötte van, akit ország-, és világszerte ismernek. Ilyen Sors Tamás is, aki Londonban egy aranyat, egy ezüstöt, és egy bronzérmet szerzett. Az a minimum, hogy egy ilyen teljesítményt itt, a város első osztályú focicsapat stadionjában is megünneplünk – összegzett Dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS ügyvezetője.

Sors jelenleg csak a mozgásigényét elégíti ki a medencében, az edzéseket később kezdi el. Igaz, nincs annyi ideje a világbajnokságig, amennyivel korábban számolt. „A kanadai világbajnokságot előre hozták, így már jövő augusztusban megrendezik azt. Nem nagyon örülök ennek, mert a felkészülést – a korábbi tervekkel ellentétben – más ütemben kell elvégeznem” – nyilatkozta Sors Tamás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!