Sport

Megvan Portugália első póker világbajnoka

póker (póker)
póker (póker)

Francisco Da Costa Santos személyében megszületett Portugália első világbajnoka, a hosszú hajú játékos a WSOPE 6-max Omaha versenyén menetelt győzelemig.

Nem semmi tettet hajtott végre Francisco Da Costa Santos a World Series of Poker Europe 6-max Pot Limit Omaha versenyén, ugyanis első portugál játékosként sikerült megszerezni a győzelmet, és zsebre vágni a 83 ezer eurót érő főnyereményt – írja a Poker.hu.

Összesen 206-an neveztek a WSOPE 5-ös számú versenyére, az 1650 eurós nevezési díjú 6-max Pot Limit Omaha tornára. A nyereményalap 302 820 euró lett, a győztest több mint 83 ezer euró illette meg ebből.

A hatfős döntő asztal a második játéknapon alakult ki, az amerikai Andrew Lichtenberger várta élen a finálét, ellenfelei közt pedig két finn, egy szintén amerikai, valamint egy portugál és egy spanyol játékos tartózkodott.

Lichtenberger azonban nem tudta előnyét győzelemre kovácsolni, sőt az ötödik helyen volt kénytelen távozni, közvetlenül honfitársa, Nikola Volper után.

A harmadik és negyedik pozíciót a két finn zsugás, Petter Kalenius és Aku Joentausta szerezték meg, így a két ibériai játékos vívhatta a Heads Upot.

Ekkor már a portugál Francisco Da Costa Santos állt az élen, ráadásul négyszeres előnnyel rendelkezett a spanyol Team PokerStars profi Ana Marquezzel szemben.

A győzelmet már nem is adta ki a kezéből, az utolsó partiban T-9-7-6 lapokkal callolta Marquez A-K-T-5 kombinációra mondott allinjét, majd a 8-5-7-2-4 közös lapoknak köszönhetően legjobb sort alakított ki, amivel behúzta a bajnoki címet.

Santos első portugál játékosként szerzett világbajnoki címet, amiért 83 275 eurót vághatott zsebre, Marquez 51 443 euróval gazdagodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik