Sport

Kupaelődöntős a Vasas, a Szeged és a Szolnok

póló (póló, )
póló (póló, )

A Szentes visszalépése miatt játék nélkül elődöntős Debrecen után a Vasas, a Szeged és a Szolnok is bejutott a négy közé a vízilabda Magyar Kupában.

A címvédő Szeged amely már a szombati első meccsen a Komjádi uszodában is nyert, méghozzá három góllal – a vasárnapi visszavágón, hazai medencében 11-3-ra diadalmaskodott a Ferencváros felett.

Az erőviszonyokat tekintve a negyeddöntő legkiegyensúlyozottabb párjában a feltörekvő Szolnok a negyeddöntő előző napi nyitányán, Egerben nyert egy góllal a tavalyi bajnoki ezüstérmessel szemben, így számára elegendőnek bizonyult a visszavágón született döntetlen is.

Ezt az Eger nem könnyítette meg, a Szolnok nagy csatában vívta ki a továbbjutást.

A bajnoki címvédő Vasas – akik a szombati első összecsapáson alapos verésben részesítették a szebb napokat látott Honvédot (11-5) – az elején gyorsan elhúztak 3-0-ra.

A Honvéd azonban szívós munkával felzárkózott, s bár hol egy, hol két góllal folyamatosan a Vasas vezetett, a hajrában fordult a kocka: a házigazda egyenlített, majd 8-7-re átvette a vezetést, s előnyét megőrizve meg is nyerte a meccset. A továbbjutáshoz azonban ez kevés volt Kiss Gergelyéknek.

Eredmények – Vízilabda Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók

A-Híd Szeged – FTC Waterpolo 11-3 (3-0, 3-1, 2-0, 3-2)
Elődöntős a Szeged, kettős győzelemmel.

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – ZF-Eger 5-5 (1-2, 3-2, 0-0, 1-1)
Elődöntős a Szolnok, idegenbeli győzelmének köszönhetően.

Budapesti Honvéd SE – TEVA-Vasas 8-7 (0-2, 2-2, 3-3, 3-0)
Elődöntős a Vasas, összesítés: 18-13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik