Sport

Vereség a Szeged BL-nyitányán

alen blazevic (alen blazevic, )
alen blazevic (alen blazevic, )

A férfi kézilabda BL első fordulójában a Pick Szeged három góllal maradt alul a horvát fővárosban a Croatia Zagreb vendégeként.

A Veszprém nagyarányú győzelme után a Pick Szeged Horvátországban kezdte meg idei BL-menetelését.

A Tisza-partiak ezt megelőzően hatszor találkoztak a zágrábiakkal, és csak egyszer nyertek, kétszer döntetlent értek el, háromszor pedig kikaptak, a mostani előjelek azonban a vendégek mellett szóltak.

A nyáron megerősödött Szeged és az ugyanakkor meggyengült Zágráb csatája mégsem a magyar remények szerint alakult: a hazaiak kétezer szurkolójuk előtt öt perc után 5-1-re, a 12.-ben pedig már 8-2-re vezettek.

Skaliczki László legénysége lassan összeszedte magát, és közelebb került a horvátokhoz (8-4), de a félidő közepén ötgólos zágrábi előnyt mutatott az eredményjelző (10-5). A különbség jó ideig maradt, majd közelebb kerülés helyett a 24. percben 13-7, a félidő végén pedig 15-8 volt oda.

A magyar csapat a hajrában javított, 22-18-ra kapaszkodott vissza, de bő tíz perccel a vége előtt megint hatgólosra nőtt a differencia (25-19). Három perc volt hátra, amikor 29-25-re még felzárkózott a Szeged, ám beérni nem volt esélye a hazai gárdát, amely végül 30-27-re diadalmaskodott.

Eredmény – férfi-kézilabda BL, 1. forduló

D csoport:
Croatia Zagreb-Pick Szeged 30-27 (15-8)

A Szeged góldobói: Prodanovic 6, Larholm, Sulc, Pribanic 4-4, Blazevic, Buday 2-2, Balogh Zs., Ancsin, Zubai, Nagy N., Kekezovic 1-1

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik