Sport

Öreg autó, nem vén autó

Oldtimer-Szuperkupa-2012.09.29.(1)(960x640)(1).jpg (oldtimer szuperkupa, )
Oldtimer-Szuperkupa-2012.09.29.(1)(960x640)(1).jpg (oldtimer szuperkupa, )

Szombaton délelőtt több mint ötven jármű indult el Székesfehérvár belvárosából Balatonlellére az Oldtimer Szuperkupa utolsó megmérettetésén.

Hetedik idényét zárta ezzel a versennyel Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozata. A Chrono Classic 2012 elnevezésű záró futamot, amelyet Cser-Palkovics András polgármester indított el, az Országalma mellől, a Városház-téren rajtolt fél tízkort, és Balatonlellén ér célba délután. Idén új útvonalakra terleték a mezőnyt. A Balaton déli partja mentén, illetve Somogy megye dombjai között követhetik az érdeklődők, valamint az oldtimerek rajongói.

Több mint ötven autó állt rajthoz, a különböző kategóriákban több márka képviseltette magát 1956-tól 1989-ig: Alfa Romeo, BMW, Chevrolet, Citroën, Ferrari, Fiat, Jaguar, Mazda, Mercedes-Benz, NSU, Opel, Porsche, Skoda, Volkswagen, Volvo is volt az indulók között.

A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és -sebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Ezen kívül még ügyességi feladatokat is meg kellett oldaniuk a verseny során a vezetőnek és navigátorának egyaránt. Az autóban ülő párosnak – vezető és navigátor – tökéletes összhangban kell lennie.

A verseny a következő településeket érinti: Székesfehérvár (rajt) – Sárszentmihály, Nádasladány, Balatonakarattya, Balatonvilágos, Siófok, Bálványos, Balatonlelle, Fonyód, Lengyeltóti, Hács, Somogyvár, Nikla – Balatonlelle (cél)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik