Sport

Tízgólos győzelemmel kezdte a BL-t a Veszprém

nagy lászló (i) (nagy lászló, ingyenes, )
nagy lászló (i) (nagy lászló, ingyenes, )

A magyar bajnok megizzadt a Celje ellen a BL-nyitókörében, de a hajrára elfáradtak a szlovénok, így 32-22-re nyert a Veszprém.

A Bajnokok Ligájában két olyan csapat találkozott, mely a nyáron több helyen is megváltozott az előző idényhez képest, a Veszprémnél például ketten mentek, négyen érkeztek, míg a Celje kerete is több helyen átalakult.

Ennek ellenére a fiatal, sokat futó szlovén alakulat ellen a magyar bajnok volt az egyételmű esélyes, és ez már a kezdés után is látszott, hiszen a találkozón csak 3-2-ig tudtak vezetni a vendégek. Az MKB azt követően magabiztosan elkezdte termelni a gólokat, a kapuban Fazekas pedig bravúrt bravúrra halmozott, mégis valahogy tudta tartani a lépést a Celje, igaz, tisztes távolból figyelték a Veszprémet: folyamatosan 4-5 gólos különség volt a felek között.

Ez köszönhető volt egyrészt a vendégek nyitott védekezésének, amiért folyamatosan kapták a kétperces kiállításokat, másrészt a felszabadult hazai játéknak.

A szünet után aztán sémát váltott a Celje, hatan álltak a falban, és ez nem ízlett Nagy Lászlóéknak. Az ex-Barcelona játékos például többször a blokkot, mégtöbbször a kapufát találta el, persze parádés megmozdulásokból sem volt hiány részéről.

A sárga-kékek így szépen el is kezdték csökkenteni a különbséget, egymást után négyszer is betaláltak, míg a Veszprém gólképtelen volt. 19-18-nál azonban elfáradtak a szlovénok, és nem tudták tartani az iramot, ezért pontatlanná vált a játékuk, míg hátul az agresszivitásuk elmúlt.

Ezért futószalagon érkeztek a hazai találatok, Iváncsik duplájával már 28-20 is volt az állás, végül Perez meccsvégi bravúrjainak köszönhetően 32-22-re nyert az MKB Veszprém.

A Veszprémnek nincs sok ideje a pihenésre, mert már szerdán újabb BL-csata vár rá, amikor is Bukarestben fogadja a Constanta.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 1. forduló
MKB Veszprém – RK Celje 32-22 (16-11)
A magyar gólszerzők:
Rodriguez 5, Ugalde, Oneto 4-4, Iváncsik T., Nagy L., Terzic, 3-3, Császár, Iváncsik G., Gulyás, Perez Carlos 2-2, Jamali, Laluska 1-1.

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a találkozóról.

Vége a találkozónak, tízgólos magyar siker nyitja a kézilabda Bajnokok Ligáját!

60. PERC: Oneto megint, ez így már kiütés, de ne feledjük, majd nem egyenlíteni tudott a meccs közepén a Celje. Mackovsek végül lő mégegyet, de ez a vége, 32-22.

59. PERC: Kétszer is kapufát lőttek a vendégek, majd Oneto varjja be harmadik gólját!

58. PERC: Megint Perez, ott a 30. is!!! Elfogyott a meccs végére a Celje.

57. PERC: Perez is gólt lő! A Veszprémben 12 játékos talált már be!

56. PERC: Marguc hetese bent van, hétre csökkenti a különbséget.

55. PERC: Iváncsik!!! 27-20, óvatosan, de ki lehet jelenteni, ez a meccs megvan. Főleg, hogy megint betalál!!!!! Már 28-20, ez behozhatatlan előny!

54. PERC: Megint Alilovic!!! Tartani kell a különbséget, már nincs sok hátra.

53. PERC: Előnyben nem tudtak pontosan lőni a szlovénok, Gulyás viszont igen, 26-20.

52. PERC: Perez nem sokat volt a pályán, most két percig pihenni kényszerül.

51. PERC: Megint véd Alilovic, nagyon jól játszik. Közben Perez és Gulyás is a páylán, utóbbi be is talál, megvan a 25. gól.

50. PERC: Mindkét oldalon kimaradnak a lehetőségek.

49. PERC: Alilovic húzza magához a játékszert, ebből most nem lett gól.

48. PERC: Lékai durrantotta mellé, mivel passzivitás miatt lőniek kellett. Nagy László viszont megszeri harmadik találatát, 24-20 az állás, most megint villog a Veszprém.

47. PERC: Császár pattintja be a hetest, 23-20 ide. Fúúú ez de szép volt! Rodriguez a padról befelé futva csent el egy labdát, majd Garciához passzolt, de ő kihagyta.

46. PERC: Nem volt ellenszer Lékai lövése ellen, 22-20.

45. PERC: Szerencse, de akkor is nagy védés! Anilovic estében, sarokkal hárít! Iváncsik pedig labdát szerez, meglép, és gólt lő!!! 22-19!

44. PERC: Nagy már harmadszor találta el a kapufát. Na ez viszont már bent van!!! 21-19! Onetót kiállítják.

43. PERC: Nagy becsúszva, estében szerez labdát, majd Rodriguez kicsit megnyugatja a kedélyeket. Viszont Poteko is eredményes, nem tudunk elszakadni.

42. PERC: Alilovic hárított, de a kipattanót a Celje szerezte meg, és nem is hibáztak másodszor. 19-18.

41. PERC: Na végre!!! Nagy passzából Oneto a gólszerző! 19-17! Celje-időkérés.

40. PERC: Nagy bátortalan passza nem jó, majd az ex-Barcelona játékos lövése kimarad.

39. PERC: Machovsek megint, sajnos megint csak egy van közte.

38. PERC: Most a szlovénok is elveszítették a labdát, Lékai bejátszása ugyanis rossz volt.  Sajnos az MKB is elhagyta a játékszert.

37. PERC: Mlakar is eredményes. Ez már aggasztó… Időt is kér Ortega mester. Szerencsére Rodriguez betalál, így talán megtörik a Celje lendületét.

36. PERC: Jamali hagyta ki a lehetőséget. A félidőben az első percben szerzett utoljára gólt a Veszprém.

35. PERC: Mackovsek átlövése akadt be, majd Toskicé is egy labdaszerzés után. 17-15.

34. PERC: Fen volt a bírók keze, így lőni kellett, de sajnos nincs újabb Veszprém gól.

33. PERC: Nagy a kapufát lőtte telibe, Marguc viszont pontos volt. Majd megismétlődött a jelenet, Nagy ismét hibázott, a Celje viszont gólt lőtt, ráadásul kétperc nálunk. 17-13.

32. PERC: Mindkét kapus védeni tud, közben pedig kiegészült mindkét csapat az első félidei kiállítások miatt.

31. PERC: Kezdődik a második felvonás. A szlovénok kapust cseréltek, Skok állt be , és Terzic gyorsan fel is avatta.

Vége az első félidőnek, az MKB Veszprém ötgólos előnyben van a Celje ellen!

30. PERC: Jamali kapott kétpercet, de az esélyek egyenlőek lettek, ugyanis Lékai is kiült a padra. A labdát elhagytuk támadásban, majd Mlakar betalált, 15-11. Az záróakkord Laluska gólja!

29. PERC: Ha nem megy akcióból, akkor majd hetesből: Császár Gábor is feliratkozott a gólszerzők közé, 15-10.

28. PERC: Lékai a védők dereka mellett szerez gólt. Most döcög a Veszprém elöl, a szlovénok pedig elkezdték ledolgozni a hátrányukat.

27. PERC: Marguc esett össze vonalon belül, így hetessel jöhetett a Celje. Lékai vállalta, és be is lőtte, Fazekas nem tudta elég gyorsan emelni a lábát. 13-9.

26. PERC: Megszerzi a nyolcadik gólt és az ötödik kiállítását a Celje. Jamali ezúttal a gólszerző a Veszprémnél.

25. PERC: Most azért mégis betalálnak, csakúgy mint a Veszprém – Oneto -, így már 12-7 az állás.

24. PERC: Nagyon sokat hibáznak a szlovénok támadásban, nem az első labdájukat adták el.

23. PERC: Mackovsek löketét Fazekas kézzel hárítja, míg a másik oldalon Lesjak nem tudtja ezt megtenni Terzic kísérleténél.

22. PERC: Iváncsik Gergő is pályára lép, de első helyzetét kihagyta.

21. PERC: Mackovsek ragaszott óriási gólt az MKB kapujába, Fazekas most tehetlen volt.

20. PERC: Megint Fazekas hárított, majd Iváncsik harcolt ki egy hetest, amit kihagyott.

19. PERC: Negyedik találatát szerzi Ugalde Garcia, így öt van közte. Kezd leszakadni a Celje.

18. PERC: Remek gól! Fazekas dobta előre a labdát Iváncsikhoz, aki könyörtelenül bevarrta. 9-5.

17. PERC: Poteko jól bemutatkozott. Fél perce sem állt be, máris kiállították. Terzic büntet, 8-5.

16. PERC: Na ez most már bemegy, Toskic zárkóztatja fel a Celjét 7-5-re.

15. PERC: Fazekas ismét! Sajnos az ellentámadásból Garcia hibázik.

14. PERC: Iváncsik Tamás értékesít egy hetest, így már hárommal megy a Veszprém! 7-4! Szlovén időkérés közben, a nyitott védekezés amit alkalmaznak, eddig átjáróház.

13. PERC: Húúú. Nagy egy labdaszerzés után teljesen egyedül, Lesjak lábai mellett akarta a kapuba pattintani a labdát, de a hálóőr hárírott.

12. PERC: Zelenovic ül le a padra kétpercre. Nagy ki is használja az előnyt, levegőből remekül lőtt a blokkok felett.

11. PERC: Kapufa itt is, ott is, majd gól itt is, ott is. 5-4!

10. PERC: Nagy László szerzett labdát, majd az akció végén Rodriguez szerez gólt, a meccsen először az MKB vezet! 4-3!

9. PERC: Ugalde Garcia ismét nem engedi meglépni a vendéket! 3-3!

8. PERC: Marguc átlövésből veszi be a veszprémi kaput, 2-3.

7. PERC: Fazekas parádésan hárít, előtte Nagy kapott sárgát. A fordulás követően Terzictől elvették a labdát a játékvezetők.

6. PERC: Skube törte át jól a falat Nagy László mellett, és a hálóba lőtte a labdát. Viszont Terzic is eredményes, így marad az egál.

5. PERC: Mindkét oldalon kimarad egy-egy lehetőség, majd Rodriguez remek betörése után megvan az egyenlítés.

4. PERC: Toskicot ki is szórták kétpercre, egy újabb szabálytalanság miatt. Terzic viszont nem tudott lőni, így maradt a 0-1.

3. PERC: Skube révén be is találnak, ugyanis remekül helyezte le a labdát a kapufa tövébe. Közben Nagy ellen szabálytalankodnak, Toskic kap sárga lapot.

2. PERC: Sulic ellen fújtak, így ismét támadhat a Celje.

1. PERC: Sárgában a Celje, ők is kezdtek. A Veszprém piros dresszben a pályán. A szlovénok heteshez jutottak, de Fazekas lábbal hárított. Remek kezdés! Közben ápolják Zvizejt, aki a hetest lőtte, ugyanis a kipattanóra menet közben fellökték, de nem volt durva szabálytalanság. Ettől függetlenül úgy tűnik, nem is térhet vissza a meccsbe.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés! Remek a hangulat a veszprémi arénában!

Előzetes: A legjobb magyar férficsapat – bajnok és kupagyőztes -, az MKB Veszprém lép elsőként pályára a legrangosabb euórpai kupasorozatban, ugyanis a honi ezüstérmes Pick Szeged majd csak este vívja nyitómeccsét.

A 2004-ben BL-győztes Celje nem kis falat, főleg hogy Lékai Máté, és a volt veszprémi kapus, Dejan Peric is a keret tagja, azonban jó előjelekkel vághat neki a meccsnek az MBK: eddig kétszer fordult elő, hogy a szlovénok ellen nyitottak egy sorozatot a veszprémiek, és 2007-ben meg is nyerték a KEK-et.

“Ez lesz az első meccsünk a BL-ben, és mint tudjuk, az első bemutatkozó meccsnek mindig nagy jelentősége van egy csapat életében. A Celje egy fiatal csapat, akik nagyon sokat futnak.Nagyon fiatalok együtt, nagy jövő áll előttük a folytatásban. Nincsenek nagy sztárjaik, de nagyon erős keretük van, két ugyanolyan sorral. A két húzóemberük Skube lehet, és a magyar játékos Lékai Máté” – nyilatkozta Antonio Carlos Ortega, a Veszprém edzője a találkozót megelőzően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik