Sport

Két pontot hagyott Pakson a Vidi

Bár a hazaiaknál volt az előny a meccs elején, a Videoton második félidőben kidolgozott helyzetei alapján megnyerhette volna a találkozót Pakson.

Kapcsolódó cikkek

Nem a legjobban kezdődött a fehérváriak számára a 9. forduló összecsapása, mivel már a 8. percben vezetéshez jutott a vendéglátó gárda. Vayer Gábor ívelt középre balról, középen Paulo Vinícius aláfutott, míg Kaká lemaradt erről, a rutinos Tököli Attila viszont nem, és öt méterről higgadtan a hálóba lő. A folytatásban volt ugyan egy-egy kehetősége Gyurcsó Ádámnak, és Nikoloics Nemanjának, de lényegében ezzel el is lőtte a puskaporát a Videoton FC. Más kérdés, hogy azért még Kaká is megkínálta egy fejessel Csernyánszki Norbertet, de a hálóőrnek ezzel nem volt gondja, mert a labda a léc fölött elszállt.

A szünet után másik, szebb arcát mutatta a Vidi – főképpen a cseréknek köszönhetően felpörgött a csapat támadójátéka, és a rendkívül agilis Kovács István Sándor György 20 méteres, kemény lövése után a kipattanó labdát már bekotorta. Ehhez azonban kellett az, hogy a paksiak sok csatát megélt kapusa pontosan a fiatal fehérvári középpályás elé üsse a labdát. Ezt követően megvolt a sanszuk a piros-kékeknek arra, hogy akár a három pontot is bezsebeljék. Előbb Fiola Attila kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a 89. percben, majd a hosszabbításban Filipe Oliveira lőtt a 16-os sarkáról centikkel a bal sarok mellé, ezután, pedig Paulo Vinícius bal oldali beadását vágta ki a visszafutó Szabó János a gólvonalról.

Jegyzőkönyv:

MVM Paks – Videoton FC 1-1 (1-0)

Paks, 2000 néző

Vezette: Szabó Zs. (Lémon, Takács G.)

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sipeki, Bori – Bartha, Lázok (Báló, 73.), Vayer (Heffler N., 81.) – Tököli (Simon A., 61.)
Videoton: M. Bozsovics – Szolnoki, Vinicius, Kaká, Stopira – Tóth B. (Kovács I., 60.), Renato Neto (Mitrovic, a szünetben) – Gyurcsó, Sándor Gy., Walter (F. Oliveira, 79.) – Nikolics N.
Gólszerzők: Tököli illetve Kovács I.
Kiállítva: Fiola

Edzőszemmel:

– Gratulálok a csapatnak, küzdöttek a játékosok, amíg csak bírtak. Az utolsó húsz percben már nem tudtuk tartani a labdát, de egy jó csapat ellen játszottunk döntetlent. – Tomislav Szivics a Paks vezetőedzője.

– Az első félidőben nem azt a csapatot láttam, amelyet szerettem volna. Nem voltunk elég agresszívek és fegyelmezettek. A szünet viszont érzetem a játékosokon, hogy mindent megtesznek a sikerért, és ekkor meg is nyerhettük volna a mérkőzést. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik