Sport

Ázsiai üzletember a londoni privát high roller torna bajnoka

póker (póker)
póker (póker)

Paul Phua személyében egy amatőr ázsiai üzletember szerezte meg az egymillió fontos fődíjat az Aspinall’s Club privát high roller versenyén.

Mindössze húsz játékos vett részt azon a privát tornán, amit London egyik előkelő klubjában, az Aspinall’s-ban rendeztek meg a hét közepén. A győzelmet egy ázsiai pókerszerető üzletember, Paul Phua szerezte meg – írja a Poker.hu.

Phuának ez az első élő torna eredménye, és azonnal egymillió font nyereménnyel került fel a statisztikákkal foglalkozó pókeroldalakra.

Az Aspinall’s klubban megjelenő húsz játékos többsége egyébként profi zsugás volt, többek közt Phil Ivey, Erik Seidel, Sam Trickett és Philipp Gruissem is részt vett a tornán, a négy fizetős hely közül hármat azonban mégis ázsiai játékosok vittek el.

A második helyen zárt Richard Yong 570 ezer fontért, aki ugyancsak híres pókerbarát hírében áll, és aki nem győz részt venni a legdrágább nevezési díjú versenyeken. Így ő sem maradhatott le az egymillió dollár nevezésű Big One for One Drop tornáról, amit a világbajnokság ideje alatt rendeztek Las Vegasban.

Akkor sem Phuának, sem Yongnak nem termett babér, most viszont mindent vittek, sőt hozzájuk csatlakozott Winfred Yu is a harmadik helyen 300 ezer fontért, aki ugyancsak az ázsiai tehetős játékosokat képviselte a tornán.

A negyedik helyet a norvég online profi, Terje „Terken89” Augdal szerezte meg, 200 ezer fontot tehetett zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik