Sport

Olasz győzelem a shootout tornán Cannes-ban

póker (póker)
póker (póker)

A finálé legkevesebb tapasztalatával rendelkező olasz Giovanni Rosadoni szerezte meg a győzelmet a World Series of Poker Europe shootout tornáján Cannes-ban.

Tavalyhoz képest erősen megcsappant a mezőny létszáma a WSOPE Cannes negyedik tornáján, a 3250 eurós shootout versenyen. A meglehetősen erős finálét talán a legkevesebb tapasztalattal rendelkező olasz Giovanni Rosadoni nyerte – írja a Poker.hu.

259 főről 141-re csökkent a nevezők száma a World Series of Poker Europe Cannes 3 250 eurós kiütéses tornáján. A kevés játékos miatt kicsit komplikálttá vált a lebonyolítás, mely végül úgy nézett ki, hogy egy asztalon aratott győzelem után már is alakult ki a legjobb 20 személye, akik biztos pénznyereménnyel zártak.

Ide eljutott Faraz Jaka, Daniel Negreanu, Dominik Nitsche, Mohsin Charania és Phil Hellmuth is, de mindannyian lemaradtak a döntőről.

Arról a döntőről, amit az idén már egy világbajnoki címet szerző John Monnette kezdhetett meg az élen.

A nevesebb játékosok közül a kilencedik helyezte meg a brit John Duthie, a francia profi Paul Guichard lett a hatodik, a kétszeres ukrán világbajnok, Oleksii Kovalchuk a negyedik, míg Monnette csak a harmadik.

A párbajt az amerikai Dan O’Brien és az olasz Giovanni Rosadoni játszhatták, előbbi minimális előnnyel vezetett. A kétnaposra nyúlt Heads Up végül az olasz zsugás győzelmével ért véget, az utolsó partiban dámapárral adta meg az amerikai K-J kombinációjára mondott allinjét.

A J-T-2-2-5 közös lapok a döntő legesélytelenebb játékosának, Rosadoninak segítettek, aki ezzel élete legnagyobb eredményét érte el, a győzelem pedig 107 ezer eurót hozott neki a konyhára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik