Sport

Gyurta is külföldre mehet

gyurta dániel (gyurta dániel, )
gyurta dániel (gyurta dániel, )

Gyurta Dániel, a Londonban olimpiai bajnoki aranyat nyerő úszó szerződése egy hónapja lejárt klubjával. Azóta szabad préda. Külföldről is vannak ajánlatai, jelenleg gondolkozik.

Lassan egy hónapja megy a találgatás, hol folytatja Gyurta Dániel, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk. Egyesületével, a Jövő Sc-Veoliával megkötött szerződése augusztus végén járt le, az úszó szabadon igazolható. Maga sem tagadja, ajánlatból nincs hiány.

„Keressük a megoldást. Nem tagadom, vannak megkeresések itthonról és külföldről egyaránt” – nyilatkozta Gyurta a Nemzeti Sport pénteki számában. Felvetődik a kérdés, Janics Natasa után újabb olimpiai bajnok hagyja el az országot?

Gyurta esetében a kérdés kicsit árnyaltabbnak látszik, hiszen leszögezte: „Ha váltok, nem egyedül teszem. Szeretném hangsúlyozni, hogy csak a csoporttal együtt megyek, vagy maradok és ebbe beleértem az edzőimet és az úszótársaimat is.”

Gyurta ezek szerint annak ellenére makacsan ragaszkodik edzőjéhez, hogy nemrég arról érkeztek a hírek, az eléggé ellentmondásos megítélésű, ugyanakkor szakmailag folyamatosan bizonyító – az állami kitüntetésekről is lehagyták szégyenszemre – Széles Sándort immár sokadjára szeretnék leválasztani róla.

Ezért Gyurta helyzete az utóbbi hét kajakos országváltásaihoz – Janics, Benedek, Paksy, Sarudi – képest annyiban megnyugtató, hogy egy komplett úszócsapatot, edzőstől-mindenestől nem valószínű, hogy külföldre lehet vinni – bár nyilván van az a pénz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik