Sport

Futóversenyek miatt bedugulhat a főváros vasárnap

futas(960x640)(3).jpg (futás, )
futas(960x640)(3).jpg (futás, )

Jelentős forgalomkorlátozás lesz Budapesten vasárnap a különböző futófesztiválok miatt, a közösségi közlekedés menetrendje is megváltozik.

Budapest futófesztivál, a NATO-futás és a jubileumi XX. történelmi váltófutás miatt jelentős forgalomkorlátozás lesz vasárnap – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A történelmi váltófutás és a NATO partnerségi futófesztivál a Vérmezőtől indul, és az Andrássy úton zajlik. Vasárnap a rendezvények miatt lezárják reggel 6 órától 11:30-ig az Attila utat a Mikó utcától a Krisztina körútig, délután 1 óráig az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között, fél háromig a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között, illetve fél 11-től csaknem egy órán a Lánchídon lesz forgalomkorlátozás.

A BKK azt javasolja az autósoknak, hogy a Margit hídtól délre a Budai alsó rakpartot vagy a Margit körút-Krisztina körút útvonalat használják, a Margit hídtól északra pedig az Árpád fejedelem útján kerülhetik el a lezárt útszakaszokat.

A versenyek miatt több busz és troli menetrendje is megváltozik: az 5-ös busz reggel 6 óra és fél 12 között mindkét irányban a Krisztina körút-Attila út útvonalon szállít utasokat. A 16-os, a 86-os és 105-ös buszok menetrendjében 10 órától 11:20-ig néhány perces késés lesz.

A 70-es, a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibuszok közlekedésében fél tíztől fél kettőig kell zavarokra számítani. A 70-es, a 75-ös és 79-es terelt útvonalon szállítja az utasokat, a 74-es pedig a futók elhaladása idején néhány perces várakozásra kényszerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik