Sport

Sikeres BL-nyitányban bíznak csapataink

mkb veszprém-pick szeged (mkb veszprem, pick szeged, )
mkb veszprém-pick szeged (mkb veszprem, pick szeged, )

A Pick Szeged Zágrábban, míg az MKB Veszprém hazai pályán kezdi meg a Bajnokok Ligája menetelést.

A Pick Szeged szombaton nyitja a legrangosabb európai kupasorozatot, Horvátországban, a Dinamo Zágráb vendégeként.
A horvátokkal eddig hat alkalommal csapott össze a Szeged: sajnos eddig a zágrábiak felé billen a mérleg, hiszen háromszor nyertek, két döntetlen mellett, míg a magyar csapat eddig mindössze egyszer diadalmaskodott, így a cél az újabb siker begyűjtése lehet a BL-nyitókörében.
A Bajnokok Ligájában két újonc is pályára léphet egyébként a vendégeknél, hiszen Kekezovic Marinko és Balogh Zsolt sem szerepelt még a sorozatban. A szegediek egyébként csütörtökön utaznak ki Horvátországba.
Egyébként az idei kiírásban jubilál a Szeged, hiszen eddig 94 mérkőzést vívtak meg a BL-ben. A 100. találkozó a Barcelona elleni idegenbeli összecsapás lesz november 24-én. Ami ezt a 94 meccset illeti, negatív a statisztika, mivel 40 siker és nyolc döntetlen mellett 46 alkalommal kapott ki a Pick.

Az MKB Veszprém 21. idényét kezdi meg a hétvégén: összesen 186 meccs van a veszprémiek mögött. 121 győzelem, 7 döntetlen és 58 vereség áll a nevük mellett, vagyis szombaton akár meglehet a 122. siker is.

Az MKB a Celjét fogadja majd a Veszprém Arénában. Ez jó előjel lehet a magyar csapat számára, hiszen eddig kétszer nyitottak a szlovénok ellen, és 2007-ben az idény végén megnyerték a KEK-et.

“Ez lesz az első meccsünk a BL-ben, és mint tudjuk, az első bemutatkozó meccsnek mindig nagy jelentősége van egy csapat életében. A Celje egy fiatal csapat, akik nagyon sokat futnak.Nagyon fiatalok együtt, nagy jövő áll előttük a folytatásban. Nincsenek nagy sztárjaik, de nagyon erős keretük van, két ugyanolyan sorral. A két húzóemberük Skube lehet, és a magyar játékos Lékai Máté” – nyilatkozta Antonio Carlos Ortega, a Veszprém edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik