Sport

Próbálja ki! Tai chi bemutató Győrben

Október első szombatján bárki megismerheti az egyik legősibb kínai mozgásformát: Győr központjában szabadtéri bemutatót tart a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság, mely a Moy Lin-Shin mester által kidolgozott sorozatot műveli és tanítja.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság 1994 óta működő civil szervezet, mely a Taoista Tai Chi oktatásával foglalkozik. Az egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül ez abból a szempontból különleges, hogy teljes egészében az egészségünk megőrzésére és javítására helyezi a hangsúlyt. Megalkotója, Moy Lin-Shin mester a tai chi-t nem harcművészetként tanította.

Az általa létrehozott, 108 lépésből álló sorozat a fizikai és szellemi egészség megőrzését szolgálja. Jótékony hatásai többek között a vérkeringés serkentése, a tartás és egyensúlyérzék javítása, az erő és rugalmasság fejlesztése, a stressz csökkentése valamint a kiegyensúlyozottság és a jó közérzet kialakítása. A 1970-ben alapított Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság a világ közel harminc országában van jelen, a Taoista Tai Chit mintegy negyven ezren művelik. A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság Budapesten kívül több vidéki városban is jelen van.

A győri klub közel ötven aktív tagot számlál, és heti rendszerességgel tart kezdő és haladó edzéseket, két állandó helyszínen: a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban és a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Félévente indítanak új kezdő csoportot, a három hónapos alapozó kurzus után a haladó edzéseken folytatódik a mozgásforma tanulása és tökéletesítése.

A Taoista Tai Chit kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek számára, de a fiatalabb korosztályok is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során. További információ: www.taoistataichi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik