Sport

Hol a bizonyíték Armstrong ellen?

lance-armstrong(210x140)(1).jpg (lance armstrong)
lance-armstrong(210x140)(1).jpg (lance armstrong)

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem érti, hogy az USA doppingellenes ügynöksége miért bünteti Lance Armstrongot, miközben nem jött elő a bizonyítékokkal.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) bírálta az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségét (USADA), amiért az még mindig nem nyújtotta be a bizonyítékokat, amelyek alapján bűnösnek találták Lance Armstrongot.

A 40 éves Armstrongot megfosztották eredményeitől, köztük hét Tour de France győzelmétől a múlt hónapban, miután az amerikai bringás nem védekezett tovább a doppingvádak ellen, bár közben folyamatosan tagadta azokat.

Armstrong ellen egyelőre csak terhelő vallomások szólnak, hírszteléseken kívül az USADA még nem jött elő közvetlen bizonyítékkal, ígérete ellenére.

Az USADA-nak október 15-ig kell megindokolnia a krótt szankciót.

“Az UCI-nak nincs oka feltételezni, hogy a teljes akta nem létezik, de az USADA egyre késlekedik, folyamatos mulasztása aggodalomra ad okot” – mondta Pat McQuaid, az UCI elnök, aki felhívta rá a figyelmet, hogy több mint egy hónapja szankcionálták Armstrongot, bűnösnek nyilvánították, de a bizonyítékok beszerzeése szerintük még mindig zajlik..

Az USADA vezérigazgatója, Travis Tygart nehezményezte az UCI-nyilatkozatot, és megígérte, hogy október 15-ig benyújtják az indoklást, azaz a bizonyítékokat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik