Sport

Hetényi is elutazott a Milwaukee edzőtáborába

Hetényi Zoltán is meghívást kapott az Amerikai Hokiligában (AHL) érdekelt Milwaukee Admirals hétfőn kezdődő edzőtáborába.

A klub – amely az NHL-es Nashville Predators tartalékcsapata – honlapján tette közzé, hogy Hetényi mellett másik két kapus, kilenc hátvéd és tizenöt csatár vesz részt a tíznapos összetartáson. Az október 12-én rajtoló idényben szereplő keretben két hálóőr, hét védő és tizenhárom támadó kap lehetőséget. Akik kimaradnak, azok várhatóan a Milwaukee úgynevezett farmegyüttesében, a Cincinnatiban szerepelhetnek.

Tekintettel arra, hogy az elitosztályban, az NHL-ben bérvita zajlik a klubtulajdonosok és a hokisok között, ezért most a tengerentúlon az AHL került reflektorfénybe. A Milwaukee edzőtáborában két olyan játékos vesz részt, akik az előző évadban szóhoz jutottak NHL-es mérkőzésen. A sztárok – főleg az európaiak – elsősorban az orosz profi bajnokság, a KHL klubjaiba igazoltak, vagy tervezik az odaszerződést.

A 24 éves Hetényi az elmúlt szezonban a finn első- és másodosztályban szerepelt. Nyáron lehetősége volt kipróbálni magát a Milwaukee-ban, és annyira elégedettek voltak vele, hogy szerződtették. Most az a kérdés, hogy az Admiralsban vagy pedig a Cincinnati Cyclones-ban kezdi az évadot.

A Milwaukee a tíznapos edzőtábor során két edzőmeccset játszik (október 4-én és 6-án), a bajnoki rajt pedig október 12-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik