Sport

Az NFL megállapodott a játékvezetőkkel

ed hochuli (ed hochuli)
ed hochuli (ed hochuli)

Az amerikaifutball-ligában akár már csütörtök este bíráskodhatnak a profi játékvezetők, ugyanis az NFL aláírta velük új szerződésüket.

A nyári holtszezonban kezdtek sztrájkba a hivatásos bírók, ugyanis a kontraktusok lejárt, a ligával viszont nem tudtak megegyezni az új szerződést illetően. Persze a pénzügyeket illetően volt a legnagyobb vita, így sztrájkot, azaz lockoutot hirdettek a zebramezesek.

Ez idő alatt tartalékbírók vezették az NFL meccseit, és számos hibát elkövettek az eddig eltelt három fordulóban, többször is ők “döntötték” el a találkozók kimenetelét, mint ahogy történt a legutóbbi hétfő esti rangadón, a Seattle-Green Bay meccsen.

Csütörtökre virradóra azonban megszületett a megállapodás: nyolc évre szóló kontraktust írtak alá a felek. Ez a liga történetében a leghosszabb idejű megállapodás a játékvezetőket illetően.

Roger Goodell, az NFL komisszárja ezzel kapcsolatban elmondta, a profik már a péntek hajnali Baltimore-Cleveland találkozón szerepet kapnak.

“Mind a 121 srác boldog, hogy újra meccset vezethet. Készen állunk. Kihagytuk az előszezont, de nagyon, nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban. Több mint 18 tesztet töltöttünk ki, órákon át elemeztük a játékokat, meccseket, hogy felkészültek legyünk” – nyilatkozta Ed Hochuli, az 1990 óta profiskodó játékvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik