Sport

Antonio Esfandiari a WSOPE második versenyének győztese

póker (póker)
póker (póker)

Az amerikai, „Mágus” becenévre hallgató zsugás idei második világbajnoki címét nyerte a Cannes-ban megrendezett WSOPE 1100 eurós No Limit Hold’em tornán.

A póker történelmének mindenkori bevételi listáját vezető amerikai Antonio Esfandiari szerezte meg a győzelmet a World Series of Poker Europe második versenyén, az 1100 eurós nevezési díjú Texas Hold’em No Limit tornán – írja a Poker.hu.

Összesen 626 játékos ült asztalokhoz a WSOPE 1 100 eurós versenyén, a nyereményalap 600 ezer euró lett, amiből 63 játékos részesült díjazásban.

Az ismertebb zsugások közül pénzbe jutott Tristan Wade, Marvin Rettenmaier, Dominik Nitshce, Erik Cajelais, John Monnette és Casey Kastle is.

A kilencfős döntő asztal a „Mágus” becenévre hallgató amerikai Antonio Esfandiri vezetésével rajtolhatott el. Végül nem is született meglepetés, ugyanis az „All Time Money List”-et főlényesen vezető Esfandiari nem kegyelmezett ellenfeleinek, és megszerezte a győzelmet.

A párbajt a francia Remi Bollengier ellen játszhatta, az utolsó partiban a haza játékos Q-7-el adta meg Esfandiari allinjét a T-8-A-Q-5 közös lapokon, Esfandiari azonban Q-8-al két párt mutatott, így saját maga harmadik, idei második világbajnoki címét szerezte.

A Mágus 126 207 eurót kapott győzelméért, Bollengier 78 059, míg a harmadik helyet megszerző Salvatore Bonavena 57 059 euróval gazdagodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik