röplabda (röplabda, )
Sport

Végveszélyben a röplabdasport idehaza

Egyedi állami támogatásban bízik a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), mert nem kerültek be a TAO-pénzekre számító látványsportágak közé.

Egyedi állami támogatásban bízik a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), mivel a sportág nem került be a társaságiadó-kedvezményekre, az úgynevezett TAO-pénzekre számító látványsportágak sorába, és csak a harmadik csoportba kapott besorolást a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportágfejlesztési koncepciójában.

Tóth Tamás, az MRSZ elnöke a M1 Ma Reggel című szerdai műsorában elmondta: jelenlegi struktúrájában a röplabda halálra van ítélve Magyarországon, és mivel vélhetően a TAO-s sportágak körének bővítésére most nincs lehetőség, egyedi támogatásban bíznak.

A szövetség “Mentsük meg a magyar röplabdázást!” címmel négyéves cselekvési programot hirdetett meg. Ez alapján mind általános iskolai, mind egyetemi szinten fejleszteni kívánják a sportágat. Ezzel párhuzamosan olyan szakmai munkát kezdenek meg, amely alapján reális esélye lehet annak, hogy magyarok is kijussanak a 2016-os riói olimpiára. Erre főleg strandröplabdában kínálkozik lehetőség.

Az elnök kilátásba helyezte, hogy ha az MRSZ elnöksége nem tud eredményt elérni, a magának adott október 31-i határidővel, lemond.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!