Sport

Újabb két magyar kajakosnő távozik külföldre

Sarudi Alíz (sarudi alíz, sarudi alíz, medveczky erika, kajak kenu, kajak-kenu, )
Sarudi Alíz (sarudi alíz, sarudi alíz, medveczky erika, kajak kenu, kajak-kenu, )

Furcsa exodus zajli a magyar kajak-kenu sportban. Benedek Dalma és Janics Natasa után várhatóan Sarudi Alíz és Paksy Tímea is országot vált.

A Nemzeti Sport információi szerint ciprusra költözik a világbajnoki bronzérmes kajakozó, Sarudi Alíz. Mint korábban megírtuk Benedek Dalma és Janics Natasa is beadta és kikérte már a Magyar Kajak-kenu Szövetségből az ehhez szükséges papírokat. Ők szerbiába igazolnak és akár párosba is összeülhetnek szerb színekben. Most ezt megtette Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa is.

Sarudi vőlegényével nyaralt Cipruson, ahol elmondásuk szerint a tengerparton szóba elegyedtek egy kajakos csoporttal. Szó szót követett és Sarudi párjának, aki személyi edző azonnal kiváló állást ajánlottak és pár nappal később abban is megállapodott Alíz, hogy a jövőben velük készülhet. „Nagyon jó állást kapott, nem is haboztunk. Távozásom nem azt jelenti, hogy állampolgárságért folyamodom, de úgy tűnik, a jövőnk odaköt majd.” – mondta a világbajnoki bronzérmes kajakozó a Nemzeti Sportnak. A ciprusi kajak-kenu sport nem jegyzett nemzetközi szinten, ott Sarudi elsőszámú versenyző lenne.

Paksy Tímea utoljára a 2007-es duisburgi világbajnokságon szerzett aranyérmet négyesben

További információ még, hogy várhatóan Paksy Tímea is az országváltás gondolatával foglalkozik. Ő ugyan még nem adta be az ehhez szükséges papírokat a szövetségbe, de szeptember 30-ig még megteheti. A kilencszeres világbajnoknő erősen kritizálta és vitatta az olimpiai csapatkijelölést, igaza megvédéséért nyílt levélben fordult a szövetséghez. Megnyerte ugyan az utolsó válogatót, mégis helyette az Fazekas-Zur Krisztina ülhetett be az olimpiai bajnokságot nyerő négyesbe, akivel Paksy párosban még együtt ment az első válogatón. Tímea így lemaradt az olimpiáról

Paksy minden esetre nem menne messzire, csak Ausztriáig. Az osztrákok a londoni olimpián nem nyertek aranyérmet. Az osztrák kajak-kenu sport sem túl erős, nem lehet kérdéses a magyar kajakozó nő világversenyeken való részvétele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik